Helppo pitsapohja

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä -Marit, 19.03.2008.

  1. -Marit

    liittynyt:
    04.01.2007
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisiko jollain antaa minulle helppo pitsapohja ohje?
    Tekisin ystäville pellillisen jauhelihapitsaa ja pitsapohja resepti hukassa.
    kiitos
     
  2. Lunar**

    liittynyt:
    14.01.2008
    Viestejä:
    324
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pizzapohja/pellillinen

    1½ dl vettä
    1/3 pkt hiivaa tai ½ pussia kuivahiivaa
    ½ tl suolaa
    n. 1 rkl öljyä
    n. 4 dl durumvehnäjauhoja

    Lämmitä vesi ja sekoita siihen hiiva, suola ja öljy. Lisää jauhot. Vaivaa noin 5 minuuttia. Kohota kaksinkertaiseksi. Kauli tai painele pizzapohja leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Täytä ja paista 225 asteisessa uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.

    Nuo durunvehnäjauhot voit ihan hyvin korvata tavallisilla vehnäjauhoilla. Mutta minun mielestäni durumvehnäjauhot tekevät pizzapohjasta paremman.
     
  3. ekkuli

    liittynyt:
    04.07.2006
    Viestejä:
    246
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samalla lailla teen minäkin.Kerrankin joku joka laittaa saman verran vettä kun mää=)-.Yleensä on ohjeissa 2-3dl vettä per pellillinen.Joka on meidän makuun paksuhko pohja.
    Laitan vielä mausteita pohjaan.(valkosipulirouhetta ,yrttejä tms..)
     
  4. -Marit

    liittynyt:
    04.01.2007
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos ohjeesta. Ystävät eivät tulleetkaan, mutta kokeilen joskus toiste.
     
  5. mikkan

    liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä pitsapohjan ohje ilman hiivaa (jos jostain syystä ei jaksa kohottaa :)
    5 dl vehnäjauhoja (olen sekoittanut mukaan sämpylkäjauhoja, ruisjauhoja.. ei kai niin tarkkaa)
    4 tl leivinjauhetta
    puoli tl suolaa
    1 tl valkosipulijauhetta
    3-4 rkl öljyä ja
    pari dl vettä
    Kuivat aineet sekasin ja siihen vesi ja öljy. 200 asteessa parikyt minuuttia.
     
  6. leipuri Vierailija

    Perus setti pelliliseen

    1pss kuivahiivaa
    1 desi vettä
    3-4 desiä jauhoja (vehnä)
    tilkka maitoa sekä oliivi öljyä
    hyppysellinen suolaa...

    jauhoja taikinan koostumuksen mukaan
     

Jaa tämä sivu