Hae Anna&Ellit-sivustolta

helppoa kotiruokaa

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä Ninni, 03.12.2005.

  1. Ninni Vierailija

    Mä tarviisiin muutaman hyvän kotiruoan ohjeen. Eli kertokaa mulle mitä yleensä syötte arkisin ja ohjeista olisin erittäin kiitollinen.
     
  2. Lintu75 Vierailija

    Moi! Mulla on blogissani simppeleitä kotiruokaohjeita. Jos et vielä ole käynyt sivullani, poikkea katsomassa.
    www.Lintu75.vuodatus.net
     
  3. liselotte Vierailija

    Laitanpa tähän vaikka viikon verran pääruokaehdotuksia.
    En jaksa kirjoittaa ohjeita, jos joku kiinnostaa kysele ohje.

    Pasta carbonara (suomalaisittain)
    Juustoinen broileripata ja riisiä
    Raastekeitto kasviksista
    Pakasteseitä tomaattikastikeessa ja perunamuusia
    Lihamureke jauhelihasta ja lohkoperunat
    Haudutetut porsaankyljykset ja keitetyt perunat ja porkkanat
    Siideribroileria ja riisiä tai perunalunta (sopii sunnuntaiksi)
     
  4. Lintu75 Vierailija

    Liselotte! Jaksaisitko laittaa siideribroilerin ohjeen, voisinpa kokeilla, itse kun söisin kanaa vaikka joka päivä=)
     
  5. liselotelle Vierailija

    Ja minä haluaisin juustoisen broileripadan ohjeen! :)
     
  6. liselotte Vierailija

    Hei !

    Siideribroileri (4 annosta)

    4 broilerin rintaleikettä (maustamattomia)
    Ruskistetaan kevyesti öljyssä ja maustetaan suolalla ja valkopippurilla, paprikajauheella (tai mielimausteilla)
    Lisätään 2-3 dl puolimakeaa siideriä ja keitetään hiljakseen kannen alla n puolisen tuntia eli kunnes broileri on kypsää.
    Lisätään 1 dl ruokakermaa tai kermaa ja n 100-150 g sinihomejuustoa murusina.
    Annetaan kiehahtaa, kunnes juusto on sulanut ja kastike saonnut.
    Tämä on sinihomejuustopn ja makean siiderin hyvä liitto, maut sopivat hyvin toistensa kanssa.
    Jos taas ei pidä sinihomejuustosta voi kokeilla jollain muulla
    juustolla. Makuelämys on tietysti erilainen.
    ---------
    Broileripataa juustoisessa kastikkeessa (4:lle)

    400 g maustamattomia broilerinsuikaleita ruskistetaan kevyesti öljyssä. Lisätään joukkoon kuullottumaan myös
    1 punainen paprika kuutioina ja
    1 sipuli hienonnettuna ja
    2 valkosipulinkynttä viipaleina
    Maustetaan suolalla, mustapippurilla
    Lisätään 2,5 dl ruokacremeä/ruokakermaa ja sinihomejuustoa 75 g murusina ja paprikajauhetta.
    Annetaan padan kiehua noin 15 minuuttia.

    Riisi tai pasta sopii broileripadan kanssa.

    Kummatkin ruuat ovat meillä herkkuhetkiä. Toivottavasti samoin teillä.

    Iloista joulunodotusta !



     
  7. omppu Vierailija

    Minäkin olen vuosia pitänyt tuota Liseloten siideribroileria kotiruokalistalla, edelleen maistuu! En muista mistä sen ohjeen ensimmäisen kerran saksin. Minun versiossani on omenatuoremehua joa ei satu olemaan siiderä ja usein käytän sinivalkohomejuustoa.
     
  8. Lintu75 Vierailija

    Liselotte! Kiitos ohjeestasi, ihanan simppeli=)
    Täytyypä kokeilla joku päivä, harmi kun en tajunnut eilen lukea tätä, sillä tein tänään juuri murkinaa broiskun rinnoista.
     
  9. keittiöstähän... Vierailija

    noita löytyy pilvin pimein.
     
  10. liselotelle Vierailija

    Voisitko antaa tuon pasta carbonaran ohjeen?

     
  11. liselotte Vierailija

    Pasta carbonara suomalaisittain

    Keitä pasta normaaliin tapaan.

    Kaada oliiviöljyä kuumalle pannulle, lisää pannulle kaksi -kolme kuivattua chilipalkoa ja kaksi-kolme valkosipulin kynttä
    Anna niiden hetki ""porista"" pannulla. Varo että valkosipulin -kynnet eivät pääse palamaan (tulee karvasta). Ota chilipalot ja valkosipulin kynnet pois (roskiin).
    Lisää pannulle pieniksi kuutioitu amerikanpekoni, neljään annokseen riittää puolikas amerikanpekonipaketista.
    Ruskista hetki. Kaada joukkoon ruokakermaa tai kermaa, ehkä noin desi. Anna kiehua hetki.

    Kaada kastike valutetun pastan joukkoon ja sekoita.
    Varaa ruokailijoille päälle ripoteltavaksi parmesanraastetta.

    Tarjoa alkuksi raikas lehtisalaatti, jossa esimerkiksi kirsikkatomaattia, kesäkurpitsaa, säilykepersikkakuutioita ja kastikkeena maustettua oliiviöljyä.
     
  12. pikku-h Vierailija

    ...ja näköjään täältäkin kun vaivautuu kyselemään. JA etenkin vastaamaan ;D
     
  13. hepi Vierailija

    No tässä muutama maininta meidän perheen ruoista:

    - silakkapihvit, kermaviilikastike, muusi
    - Broileria ja riisiä uunissa
    - nakkikastike, keitetyt perunat
    - kermaista uunilohta, muusi
    - Porsaan sisäfilepihvit ja valkosipuliperunat
    - lihamureke, keitetyt perunat ja ruskea kastike.

    Erilaiset keitot ja laatikkoruoat ovat tietenkin myös hyviä kotiruokia.
     
  14. ana Vierailija

    miten teet tuon kermaviilikastikkeen? Olen muutaman kerran tehnyt ja maku on jotenkin ""pliisu""...
     
  15. Lintu75 Vierailija

    itse laittaisin kermaviilin joukkoon sitruunamehua, sinappia ja jotain yrttiä, pippuriakin...kalalle sitruunapippuria.
     
  16. Viivi Vierailija

    Maukas kermaviilikastike kalalle:

    - 1 tlk kermaviiliä
    - n. 1/2 korkillinen etikkaa
    - sinappia n. 1 tl
    - suolaa n. 1/2 tl (tai maun mukaan)
    - sokeria n. 1 rkl
    - mausteeksi sitruunapippuria, sitruunamehua, valkopippuria

     
  17. ei Vierailija

    Täällä olisi tarkoitus jakaa valmiita reseptejä, siis omia.
     
  18. hupsista Vierailija

    Myöhästyit pahan kerran. Meni jo!
     
  19. J Vierailija

    Perunoita ja ruskeaa kastiketta.
     
  20. hepi Vierailija

    Tapoja on tietysti monia, ja niin on makujakin. Mutta esimerkiksi sitruunapippuria, paljon tilliä, ja hieman muitakin mausteita. Useimmiten laitan valkosipulista kastiketta, eli muserran joukkoon muutaman valkosipulin kynnen, ja maustan lisäksi pippureilla ja/tai yrteillä.
     
  21. teija Vierailija

    hei lintu 75, kävin sun nettisivullasi. oikein hyvä!
     
  22. eräs Vierailija

    Päivämäärästä tietää, että kyse oli J:nä esiintyvästä kirjoittajasta.
     
  23. sh Vierailija


    helppobroileri ruoka

    3dlpitkäjyväistä riisiä
    2ps(200g)herne,maissi,porkkana pakastevihanneksia
    4-6broilerin koipireisi palaa
    5dl vettä
    2 yrttiliemikuutiota
    1dl kermaa voitele tilava uunivuoka ja levitä siihen riisit ja vihannekset nosta broileri palat vuokaan ,.kaada yrttikuutioilla maustettu vesi vuokaan.kypsennä200.-40min
    lisää kerma anna hautua vielä15min

     
  24. äitsykkä Vierailija

    Maistuva possukastike: Ruskista 400g porsaansuikaleita ja sipuli. Lisää puoli litraa vettä ja liemikuutio, anna hautua n. tunti. Voit pilkkoa sekaan esim. porkkanaa. Keitä perunat ja suurusta kastike. Mausta vielä pippurilla ja tomaattipyreellä ja hyvää tulee. Lasten suosikki, kun liha on hautunut mureaksi.
     
  25. joutokokki Vierailija

    Laita lohifile vuokaan, päälle suolaa, valkopippuria, kerma-smetanaseos ja runsaasti tilliä. Uuniin 20-30 min. lohen suuruudesta riippuen. Kastike on vuoassa lohen kanssa, kala ei kuivu ja kalan ystävät pitävät taatusti. Lisukkeeksi perunat tai pasta.
     

Jaa tämä sivu