Hae Anna&Ellit-sivustolta

Herring

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä fishy, 16.07.2008.

  1. fishy Vierailija

    Mitä voisi tehdä otsikossa mainitussa tuoreesta kalasta? (Silli, silakka??). Kaupassa näyttävät houkutelevilta, mutta en tiedä mitä ja miten niitä valmistaisin. Tietysti ensin kalat perataan, mutta mitä sitten? Ovat aika isoja, ei mitään pikkusinttejä.
     
  2. tina3 Vierailija

    Ehkäpä tuotetta myyvän kaupan henkilökunta osaa neuvoa.
     
  3. Eiköhän Vierailija

    ruisjauhoissa pyöräytys (jos on ruisjauhoja) ja kokonaisena voissa paistaminen ole ihan takuuvarma tapa myös herringille. Iso silakkahan se on.
     
  4. pottu heeti Vierailija

    Uusimmassa Pirkassa on hyvä ohje.
     
  5. fishy Vierailija

    Hei pottu heeti! Voisitko kertoa mikä oli ruoan nimi? Löydän ohjeen varmaan netistä, meille kaikille kun ei tule Pirkka-lehteä.

    "Eiköhän"
    Maustatko kalaa mitenkään ensin? Tuo ruisjauhoissa pyörittäminen ja voissa paistaminen kuulostaa herkulliselta!
     
  6. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 645
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paistetut silakat
    Ruisjauhoissa paneroidut silakat paistetaan rapeiksi.

    Paistetut silakat

    1 kg pieniä kokonaisia silakoita
    1 kananmuna
    2 dl ruisjauhoja tai pieneksi hakattua hapankorppumurskaa
    valkopippuria myllystä
    hyvää hienoa merisuolaa
    voita paistamiseen

    Perkaa saksilla silakoista päät ja sisukset. Huuhtele kevyesti jääkylmällä vedellä. Valuta silakat kuiviksi.

    Riko muna syvälle lautaselle. Vatkaa kevyesti haarukalla. Laita toiselle lautaselle ruisjauhot tai korppujauhelma, johon on sekoitettu suolaa ja valkopippuria. Kuumenna hyvä paksupohjainen pannu. Kostuta silakat munassa ja pyörittele jauhossa. Paista kuumalla pannulla rapeiksi ja kauniin värisiksi. Tarjoile perunamuusin kera. Syö sellaisenaan ruotoja myöten!

    Resepti: Visa Nurmi ja Antti Vahtera

     
  7. Der Hering Vierailija

    Lienee kysymys matjessillistä. Ne voi paistaa jauhottamattakin.
     
  8. Kiitos Jx! Vierailija

    Kerrankin sinulta hyvä resepti! (Et tosin varmaan ole itse kokeillut tätä..?)
     
  9. Der Hering Vierailija

    No kun kysymys oli sillistä, niin eipä siinä silakkareseptit auta.
     
  10. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 645
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole sillä vaikka syön kalaa en syö silakoita.
     
  11. Seita/i Vierailija

    Pakasteseiti lienee herkkusi ;-)
     
  12. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 645
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä sen sillinkin voi valmistaa silakan tapaan ei kai sitä aina tarvitse suolattuna/raakana tarjoilla?
     
  13. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 645
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eipä ole eli en ole sitä vuosiin käyttänyt.
     
  14. Eiköhän Vierailija

    Enpä keksi muuta kuin suolan ja pippurin. Jx:n ohje on just oikea, vaikka muna ei ole välttämätön.
    Tuoreesta sillistä tässä kai oli kysymys eikä matjessillistä, joka on raakana säilötty matjeskastikkeeseen.
     
  15. Matjessilli Vierailija

    Matjessilli on nuori silli, oli se sitten tuore tai säilötty.
     
  16. Eiköhän Vierailija

  17. Matjessilli Vierailija

    Der Matjeshering ist ein junger, noch nicht geschlechtsreifer, oder
    zumindest ohne äusserlich erkennbaren Ansatz von Milch und Rogen, mild
    gesalzener Hering. Der Begriff "Matjeshering" ist von der
    niederländischen Bezeichnung "maagdekensharing" abgeleitet und
    bedeutet Mägdleinshering oder Jungfernhering. In diesem jungen
    Entwicklungsstadium ist das Fleisch der Heringe besonders zart und
    fettreich. Ein Matjesfilet hat etwa 23 % Fett.
     
  18. ok..... Vierailija

    Danke schön! Siispä kyseessä nuori silli.
     
  19. Kilukalle Vierailija

    Suomessa ainakin pakattuna myytävä matjessilli on maustettua silliä - en tiedä, onko nuorta vai vanhaa! Just tänään ostin matjessillin vierestä kevytsuolattua sillifilettä.

    Maustamatonta kokonaista silliä voi paistaa silakan tapaan tai sitten paistaa uunissa. Silli on hyvin rasvainen kala, kuten lohikin, joten siitä tulee hyvin mehevää paistettuna. Olen joskus syönyt sitä gratinoidun perunassoseen ja kanttarellikastikkeen kanssa ja maistui todella erinomaiselle.

     
  20. Kilukalle Vierailija

    Lisäys edelliseen, että olen syönyt kyseistä uunissa paistettua silliä Islannissa. Suomessa tuoretta silliä on vaikea saada - ehkä sitä saa Stockan herkusta ;-) - sillä Pohjanmereltä kalastettavat (ja Suomeen tuotavat) sillit yleensä suolataan säilyvyyden takaamiseksi jo kalastuslaivalla. Islannissa ja myös Norjassa silliä käytetään tuoreenakin, mutta Suomessa se on ollut ennen mahdotonta!
     
  21. Leila ja Annukka Vierailija

    Eipä tarvitse mennä sen kauemmaksi kuin Göteborgiin tai Hampuriin, niin jopa alkaa tuoretta matjessilliä saada, jos on sesonki päällä.
     
  22. Ei kannata vastata kun ei tiedä mistä on kyse. Herring ei ole silakka..sitä ei paneroida. Se on silli ja siis isompi kuin sialkka.
     
  23. valmuska val Vierailija

    Tuoretta silliä ei saa edes Stockan herkusta eli ei saa siis Suomesta. Göteborgissa olen syönyt.
     
  24. r.e.a.l. Vierailija

    Tuota... miten sitä sitten valmistetaan? Kiitos kaunis, jos viitsit kertoa.
     
  25. valmuska val Vierailija

    Tuoretta silliä ei saa edes Stockan herkusta eli ei saa siis Suomesta. Göteborgissa olen syönyt.
     

Jaa tämä sivu