Hae Anna&Ellit-sivustolta

Hyvä pizzaohje

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä Terveyspullaati, 15.03.2009.

  1. Terveyspullaati Vierailija

    Sattumalta löytyi takuuvarmasti rapean pizzan ohje, joka sopii myös sipulia kaihtaville:
    http://www.youtube.com/watch?v=zZfeIEZMGf4
     
  2. Toini Vierailija

    Mielestäni tuo ei ole oikea pizza, vaan pizzan tapainen tekele. Sille pitää keksiä jokin toinen nimi.
     
  3. Pizza mies Vierailija

    Mistä kohtaa tuo tekele oli rapea?
    kyllä kunnon pizzas pitää olla rapea kunnollinen pohja.
     
  4. Toini Vierailija

    Miksi pizzaa syötetään käsinukeille? Mielestäni tuo kokkiohjelma on hieman lapsellinen.
     
  5. Tätä Pirkkalehden ohjetta olen kokeillut ja hyväksi havainnut!

    NELJÄN VUODENAJAN PIZZA

    (16 annosta, à 100 g)
    Ainekset:
    NeljÄn vuodenajan pizza

    Iso reseptikuva
    noin 5 dl vehnäjauhoja
    1 ps (11 g) kuivahiivaa
    1 tl suolaa
    2 dl vettä
    1/2 dl oliiviöljyä
    Täyte:
    pala (200 g) palvikinkkua
    1 ps (180 g) Pirkka-katkarapuja (pakaste)
    1 tlk (185 g) kokonaisia herkkusieniä
    1 1/2 dl Pirkka mustia oliiveja
    1 tlk (500 g) Pirkka-tomaattimurskaa
    1/2 ps (à 500 g) Pirkka emmental-mozzarellajuustoraastetta
    1 rkl pizzamaustetta
    pippurisekoitusta

    1. Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola. Lisää hieman kädenlämpöä lämpimämpi vesi ja oliiviöljy. Alusta taikina kimmoisaksi. Lisää hieman jauhoja tarvittaessa.

    2. Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi pizzapohjaksi. Kostuta pöytäpintaa hieman, jotta leivinpaperi pysyy kaulittaessa paikallaan. Aseta pizzapohja pellille ja anna kohota hetki lämpimässä paikassa, liinalla peitettynä.

    3. Paloittele palvikinkku pieniksi kuutioiksi. Sulata ja valuta katkaravut. Viipaloi herkkusienet ja oliivit. Valuta tomaattimurskaa hetki siivilässä ja levitä tasaisesti pizzapohjan päälle.

    4. Ripottele päälle kaksi desiä juustoraastetta. Peitä kinkkukuutioilla puoli pizzaa, ja katkaravuilla toinen puoli. Ripottele oliivit ja herkkusienet toiseen suuntaan puoliksi niin, että täytteet menevät ristikkäin.

    (Näin saat pizzaan neljä erilaista lohkoa.) Ripottele päälle mausteet ja juustoraaste (noin 3 dl).

    5. Paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia.

    Vinkki! Lopun juustoraasteen voit pakastaa seuraavaa käyttökertaa varten.
     
  6. Terveyspullaati Vierailija

    Eihän tuo ole mikään korealainen pizza. Ei se ole italialainenkaan. Mikä lie pizzan tapainen tekele.
     

Jaa tämä sivu