jogurtin valmistus

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä ohje hukassa, 12.03.2006.

  1. ohje hukassa Vierailija

    Tekemiseen tarvittiin purkki bulgarian jogurttia,maitoa ja vuorokaudeksi lämpimään tekeytymään..
    Muita ainesosia en muista, olisiko jollakulla reseptiä tallella?
     
  2. Muska Vierailija

    Marttojen ruokanurkasta löytynyt ohje:

    KOTITEKOINEN JUGURTTI

    2 dl maustamatonta jugurttia
    2 dl maitojauhetta
    2 rkl sokeria
    1½ l maitoa
    (n. ½ tl suolaa, ei välttämätön)

    1. Kuumenna maito kattilassa kiehuvaksi. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.

    2. Lisää: maitojauhe, sokeri, maustamaton jugurtti (suola)

    3. Laita tiivisiin astioihin. Kansi päälle ja anna olla huoneenlämmössä 5 h.

    4. Siirrä kylmään.

    5. Mausta esim. mansikkaa/mustikkaa/ sokeria/ vanilliinisokeria.
     
  3. rilli Vierailija

    En muista mistä löysin ohjeen (jostakin netin syövereistä) mutta itse tein jugurttia toissapäivänä seuraavalla ohjeella:

    1 1/2 l maitoa (laitoin kevytmaitoa)
    1 dl maitojauhetta
    2 dl bulgarian jugurttia
    1/2 dl hedelmäsokeria (laitoin pirkka-makeutusjauhetta)
    ripaus suolaa

    Keitä maito kiehuvaksi ja anna jäähtyä. Sekoita muut aineet maidon joukkoon ja anna seisoa vedottomassa paikassa yön yli.

    Minä laitoin seoksen kylmään uuniin yöksi (ehkä ainoa vedoton paikka meillä) tavallisessa taikinakulhossa ilman mitään kantta. Aamulla jugurtti oli sopivan paksua ja tosi hyvää, marjoja vaan sekaan. Seuraavaan jugurttiin käytän sitten tätä jugurttia juurena, eli korvaan tuon bulgarian jugurtin tällä omalla tekeleelläni. Kokeilen myös rasvatonta maitoa. Tosi kevyttä ja hyvää!

     

Jaa tämä sivu