Hae Anna&Ellit-sivustolta

Kastike perunoille

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä yleensä soossiton, 27.06.2008.

  1. yleensä soossiton Vierailija

    Mikä mahtaisi olla maistuva kastike varhaisperunoille?
     
  2. sipulikastike Vierailija

    voita, sekaan uutta sipuliavarsineen ja/tai ruohosipulia, hieman perunoiden keitinvettä tai maitoa tai kermaa.
     
  3. Lillukka- Vierailija

    Kananmunakastike, maustettuna ruohosipulilla tai tillillä. Olen myös joskus tehnyt mössöä missä on matjessilliä, keitettyä munaa cremefraisea, tilliä ja purjoa.
     
  4. aloittaja Vierailija

    Tuon sipulikastikekeen muistankin alpuudestani, oli tosi hvyää ja yksinkertaista. Täytyy kokeilla osaanko sitä tehdä. On selkeätä ja maukasta, mistään sössöistä en liiemmin pidä...
     
  5. isomumma Vierailija

    Juuri näin voikastike, munakastike ja valkokastike, mihin voi laittaa mitä vain, pekonia sipulisilppua, metwurstia persiljaa valkosipulinkynsiä, simpukoita tilliä, sinihomejuustoa salviaa, juustoraastetta salviaa ja persiljaa.
     
  6. Mung Vierailija

    Myös ruohosipulilla maustettu munakas (voi lisätä vielä vähän maitoa hyytymisen jälkeen) toimii hyvin uusien perunoiden kanssa. Samoin paistetut lohisuikaleet, joiden päälle on kaadettu purkillinen ruokakermaa.

    Oma suosikkini on kuitenkin vain nokare voita perunan päälle, ei mitään kastikkeita.
     
  7. kastiketta Vierailija

    Jos ei osaa voi-sipulikastiketta tehdä, niin on aika toivoton kokki :=). Kannattaa kuitenkin yrittää, saattaa jopa onnistua kun paneutuu asiaan.
     
  8. Tuula I

    liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minun suosikkikastikkeeni uusille perunoille on sipuli-kermakastike. Sitä on pakko saada aina näin uusien perunoiden aikaan.
    Jokaiselle varataan oma pieni kippo/kuppi johon silputaan reilusti uutta sipulia, lisätään kuohukermaa sen verran, että sipulit juuri ja juuri peittyvät. Maustetaan sopivasti suolalla ja annetaan maustua hetki jääkaapissa. Pala perunaa haarukkaan ja silla kauhaistaan kiposta sipulia ja kermaa peruna päälle. Yksinkertaisesti herkullista!
     
  9. oii Vierailija

    Samoilla linjoilla Tuula I:n kanssa, tosin maidolla. Sipulimaito on meilläkin päin ollut herkkuna varhaisperunoiden kanssa. Kevät-/kesäsipulia, suolaa ja kevytmaitoa (ja halutessa hiven kermaa). Mellä tosin otetaan sipulimaitoa omalle lautaselle, rikotaan perunaa sekaan ja ääntä kohti. Miksei tsatsikityylinen jugurttikastikekin kävisi, paksua/valutettua ruokajugurttia, raastettua tuorekurkkua valutettuna, valkosipulia, valkopippuria ja suolaa kaikessa yksikertaisuudessaan. Molemmissa maustuminen on kaiken a ja o :)
     
  10. kylmät kastikkeet Vierailija

    meillä suositaan kesäisin paljon kylmiä kastikkeita, esim. tsatsikia tai kermaviilikastiketta. kiireen tai laiskuuden iskiessä saatamme sekoittaa dippijauhepussillisen kermaviiliin tai ranskankermaan, on nopea ja ihan maistuva kastike, joskin aika suolainen.
     
  11. ?? Vierailija

    Sipulikastike ja kananmunakastike ovat meillä uusien perunoiden kastikkeet. Tosin sillin ja savukalan kera syötäessä ei minun mielestäni kastiketta tarvitse.
     
  12. aika tylsää Vierailija

    syödä aina samaa ruokaa eli lähes päivästä toiseen joko sipulikastiketta tai kananmunakastiketta.
     
  13. onko joku.... Vierailija

    sanonut syövänsä aina samaa ruokaa? Kuka syö uusia perunoita joka päivä?
     
  14. Uudet perunat Vierailija

    kaipaavat kastikkeekseen vain voita! Se on parasta. Minä en osta voita muulloin kuin kesällä juuri uusia perunoita varten. Mutta ennenkuin aika tylsää ehtii kommentoida: ei, en syö niitä joka päivä.
     
  15. kyllä syövät Vierailija

    Aika moni kertoo syövänä varhaisperunoita päivittäin. Itse en noista varhaisista piittaa, ehkä 3 kertaa ostanut ja nyt saa riittää.
    Voita kastikkeena vaikuttaa aika kolesteroliselta...
    ja syöhän "joku" ruskeata kastikettakin koko ajan ettei vaan kuivu.
     
  16. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 645
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuskin kukaan nykyään ruskeaa kastiketta syö koko ajan. Meilläkään sitä ei ole ollut minkään ruuan kanssa yli kuukauteen.
     
  17. eläimistö kuivuu Vierailija

    Elintarvikevirasto suosittelee, että ruskeaa kastiketta ei juotaisi vuorokaudessa enempää kuin 1.5 litraa.
     
  18. kokkailija Vierailija


    eihä tääl ollu ku yks kaks kastike ehdotust kaikki höpisee jostai vitu sipulist hallooo niit kastikkeit kehii!
    Nakkikastike.
     
  19. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 645
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noita perunoita saat vielä odotella tovin. Sillin kanssa meillä uusia perunoita syödään ja ehkä nokare margariinia mukaan. En ole uusille perunoille kastiketta tehnyt. No tietysti munakastiketta voisi kokeilla eli valkokastike perinteiseen tapaan tehtynä: eli jauhot sekoitetaan rasvaan ei ruskisteta ja maitoa lisätään ja annetaan kastikkeen kiehua kypsäksi. Lopuksi kastikkeeseen listäään kovaksikeitettyjä kananmunia, jotka on ensin haarukalla muussattu pieneksi. Toivottavasti tätä ei ole jo ketjussa mainittu, kun tämä on niin armottoman vanha ketju. En viitsinyt lukea läpi ketjua ja tarkistaa asiaa.
     
  20. naminamii. Vierailija


    Ei olis tarvinnu ku muutama viesti ylöspäin lukea, niin tuo kananmunakastike olisi löytynyt.

    Uusia perunoita voi syödä nytkin - mulla on pakasteessa esikeitettynä. Taidankin laittaa niitä iltaruuaksi ja syödä tsatsikin kera.
     

Jaa tämä sivu