Hae Anna&Ellit-sivustolta

kylmä kastike kalalle

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä marza, 29.09.2006.

  1. marza Vierailija

    Haen nyt kylmän kastikkeen ohjetta, jota meillä tarjottiin joskus koulussa täytettyjen kalapihvien ja keitettyjen perunoiden yhteydessä. Kastikkeessa oli mielestäni joukossa ainakin kurkkusalaattia. se ei ollut mitenkään tulinen ja uskoisin että se oli tehty majoneesi- tai kermaviilipohjaan... hjälpa mig!
     
  2. tuli Vierailija

    Mieleeni tulee jonkinsorttinen remouladekastike (meniköhän ihan oikein?)

    Itse teen kylmän kastikkeen esim. seuraavanlaisesti.

    1 prk kevytkermaviiliä
    ½ tuubia kevytmajoneesia
    reilusti tilliä (kourallinen)
    basilikaa ja muitakin yrttejä, jos on
    valkosipulia 1-4 kynttä
    kapriksia, jos on
    sitruunapippuria
    sitruunamehua

    Voi olla, että jotain unohtui, en yleensä käytä ohjeita, vaan teen näppituntumalla ruokaa kaapista löytyvistä aineista. Sehän se sitten yleensä harmittaakin, kun ruuasta tulee niin hyvää ettei ikinä ennen, eikä enää muista mitä sinne pataan heitteli ja kuinka paljon :-D
     
  3. ap Vierailija

    mutta eikös tosta tuu aika jäyllää, kun ei tuo kermaviili niin kovin juoksevaa ole?!
     
  4. ?????????????? Vierailija

    Mitä on jäyllä? Kyllä siitä ihan kastike tuolla ohjeella tulee. Olekos koskaan kermaviiliä käyttänyt?
     
  5. Ilona Vierailija

    Olisiko ollut Remouladekastike?
    Ohje 3 hengelle.

    1 dl majoneesia (voit kayttää majoneesin tja kermaviilin sekoitusta)
    2 rkl hienonnettua etikkakurkkua
    1 rkl hienonnettua kaprista
    ja jos haluaa 1-2 rkl hienonnettua hillosipulia
    1-2 maustemittaa currya
    hienonnettua ruohosipulia
    Tilliäkin voi lisätä, jos on kalaruokia varten.


     
  6. ap Vierailija

    siis jäykkää. olen käyttänyt kermaviiliä ennenkin, näin vain ajattelin, kun tuo syömäni kastike oli kuitenkin melkoisen löysää. mieleeni tuli, että ehkä siihen oli lisätty sitruunanmehu, sillähän saa myös sitä löysemmäksi...
     
  7. huh huh Vierailija

    kyllä on idiootteja ellei ite osaa päätellä mitä sanaa ap on tarkoittanut. kannattaisi vilkaista näppäimistöä ennen kuin alkaa haukkumaan, mielestäni on inhimillistä kirjoittaa vahingossa L kun viereinen kirjain on K, jota tässä tapauksessa oli tarkoituksena käyttää.
     
  8. Mirja Vierailija

    Remouladekastike on hyvää, mutta hyvä tulle kermaviilistä laittamalla siihen esim. kuivattua rakuunaa, puristettua sitruunaa.
     
  9. tuli Vierailija

    Sitruunamehulla saa notkeutta lisää. Lisäksi kalalle ja kanalle sopii hyvin. Jos ei niin välitä ihan hirmu hapokkaasta mausta, voi sitruunamehun korvata limetin mehulla.
     
  10. ap Vierailija

    Taidanpa tosiaan kokeilla tuota sitruunan lisäämistä, kuulostaa aika paljon siltä mitä haen. kiitos teille, jotka laitoitte asiallista viestiä!
     
  11. höh Vierailija

    mitä lukihäiriöisiä täällä on? jo ekassa ohjeessa oli sitruunamehu ja nyt siitä jankataan.
     
  12. Mirja Vierailija

    Minä en kirjoittanut remouladesta vaan lisäsin oman yksinkertaisemman ja siihen avstattiin. Lue kunnolla...sinä joka jo huudat. En kommentoinut remouladea mitenkään.
     
  13. Mirja Vierailija

    Korjaus... vastattiin...
    Ja höhille, lue tarkkaan, kahdesta kastikkeesta on puhe!
     
  14. ap Vierailija

    no niin, kiitos kaikille, kastike tehty ja täydellistä tuli. tässä vielä ohje:
    1prk kermaviiliä
    1dl majoneesia
    1/4 sitruunan mehu
    2rkl tilliä
    2rkl kurkkusalaattia
    1rkl sinappia
    sitruunapippuria
     
  15. tuli Vierailija

    En itse ole kokeillut, mutta tuli mieleen, että kuinkahan mahtaa sinappikurkkusalaatti, siis se valmis Felixin, käydä tuohon?
     
  16. ap Vierailija

    uskoisin ainakin, koska itekin laitoin erikseen tuota sinappia.
     
  17. Plaza-tiimi

    liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    1 388
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ylläpito on moderoinut keskustelua.
     

Jaa tämä sivu