Kylmäsavuporokeitto Koskenlaskija-juustosta?

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä Keitottaja, 07.01.2007.

  1. Keitottaja Vierailija

    Moi!

    Muistelen, että joskus tässä tovi sitten olisi ollut kylmäsavuporokeiton resepti siinä poro-Koskenlaskijan kyljessä, muistanko ihan väärin? Kun nyt olen sitä reseptiä yrittänyt kaivaa, ja ei löydy mistään... Sattuuko kukaan muistamaan?

    Toiseksi, haluaisin tehä nuukailijan version keitosta, eli mielellään sellaisen, mihin EI tule sitä kylmäsavuporoa itsessään, onkohan semmosta olemassakaan? Opiskelijalle se kylmäsavuporo vaan on aika hintavaa, vaikka ei nyt toki koko taloutta kaada jos kerran ostais! Eli mitä siihen vois laittaa lisukkeeks, jos laittas sitä kylmäsavuporojuustoa?

    Kiitän asiallisista vastauksista jo etukäteen:)
     
  2. asteri

    liittynyt:
    25.06.2006
    Viestejä:
    2 396
    Saadut tykkäykset:
    0
    Savunauta ja -heppa ovat savuporoa halvempia ja varmasti maistuvat keitossa melkein samalta.
     
  3. Tuula I

    liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    532
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämän päiviäisessa Helsingin Uutisissa oli seuraava ohje:

    3 dl palsternakkakuutioita
    7 dl perunakuutioita
    1 iso sipuli
    1 rkl öljyä
    mustapippuria
    1 l vettä
    1 lihaliemikuutio
    100 g Koskellaskija-sulatejuustoa
    100 g kylmäsavuporoa

    Kuullota paloitellut sipulit ja juurekset öljyssä. Lisää vesi ja lihaliemikuutio. Keitä kunnes juurekset ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Mausta ja lisää paloiteltu juusto ja savuporo suikaleina. Kuumenna ja anna makujen tasaantua. Tarkista maku. Tarjoile tumman leivän kera.

    Jos et halua käyttää poroa, lisää vaikka kinkkua tai jätä kokonaan pois - tulee juusto-kasviskeittoa.
     
  4. Fiia

    liittynyt:
    17.11.2006
    Viestejä:
    1 050
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sienien ystävänä voin suositella savuporon tilalle sieniä. En ole varma, miten purkkiherkkusienet siellä maistuvat, mutta ainakin metsäsienet ja tuoreet herkku/siitakesienet maistuvat hyvältä. Niitä ei edes kovin paljon tarvitse, kun ne jo antavat hyvän maun. Mutta kuten Tuula totesi, ihan ilman lihaakin saa hyvän keiton.
     

Jaa tämä sivu