Lohen graavaus/suolaus?

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä Leena, 26.03.2009.

Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.
  1. Leena

    liittynyt:
    31.07.2008
    Viestejä:
    4 431
    Saadut tykkäykset:
    0
    Elikkäs kuinka suolataan kokonainen lohi? Laitetaanko muuta kuin suolaa, tilliä ja sitruunapippuria? Ja kuinka paljon!Ja kauanko pitää olla suolassa? Huuhdellaanko sitten vedellä vaiko pyyhitään talouspaperilla ennen leikkaamista????
     
    #1
  2. apua.. Vierailija

    Ei tarvitse laittaa, mutta voit laittaa makusi mukaan mitä haluat. Itse laitan joskus tuoretta chiliä. Pari päivää suolassa, hyvää tulee. Talouspaperilla pyyhitään ylimääräiset suolat.
     
    #2
  3. apua.. Vierailija

    Määriä en osaa sanoa... Riippuu niin paljon kalan koosta.
     
    #3
  4. Maaliskuun Idus Vierailija

    Minäkään en osaa määriä sanoa, mutta laitan rouhittua musta- ja valkopippuria, karkeaa suolaa, sokeria ja tuoretta tilliä. Ennen leikkaamista pyyhin paperilla.
     
    #4
  5. apua.. Vierailija

    Juu, sokeri unohtui! Sitä myös.
     
    #5
  6. Leena

    liittynyt:
    31.07.2008
    Viestejä:
    4 431
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitoksia, paljonko sitä sokeria pitää laittaa?...kyseessä kiloinen lohi. =)
     
    #6
  7. Maaliskuun Idus Vierailija

    Aika monessa ohjeessa näyttäisi olevan 1,5 tl kiloa kohti, mutta arvioisin että itse laitan n 1 rkl.
     
    #7
  8. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 635
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei se sokeri siinä ole pakollista, mutta jos haluat laittaa niin eiköhän teelusikallinen riitä.
     
    #8
  9. Maaliskuun Idus Vierailija

    Ei sokeri tosiaan pakollista ole, mutta säilyttää kalan värin paremmin, sekä pitää lihan pehmeänä.
     
    #9
  10. graavaaja Vierailija

    1 kg lohta
    1 - 2 rkl karkeaa merisuolaa
    1 - 1 1/2 tl sokeria
    1 1/2 tl rouhittua valkopippuria
    2 nippua tilliä
     
    #10
  11. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 635
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samoin, kun tuon jo aiemmin mainitun sokerin myös pippurin ja tillin käyttäminen on makuasia eli graavaaja laittaa niitä, jos haluaa ei siis ole pakko laittaa.
     
    #11
  12. Maaliskuun Idus Vierailija

    Ruotsalainen tapahan on laittaa suolaa ja sokeria n. 50/50, jolloinka kalasta tulee niin pehmeää että se on samantapaista kuin nuo kaupan vakuumiin pakatut kalat, eli menee melkein riekaleiksi kun irrotat viipaleita toisistaan.
     
    #12
  13. makuasia Vierailija

    Eikä siihen tarvii sitä suolaakaan laittaa jos ei tykkää laittaa. Ei ole mikään pakko.
     
    #13
  14. m.m. Vierailija

    Mitään ei ole pakko laittaa... makuasia.
     
    #14
  15. m.m. Vierailija

    Siis, kommenttini ei ollut nimimerkille makuasia, vaan tarkoitin että se mitä laittaa tai ei, on jokaisen makuasia. Jx laittaa vaikka ne lohipalat vastakkain ilman mitään mausteita.
     
    #15
  16. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 635
    Saadut tykkäykset:
    0
    Omat kommenttini oli tarkoitettu ketjun aloittajalla sillä vaikutti, ettei hän ole kovinkaan kokenut graavaja ja voi kuvitella kenties, että kaikki mainitut ainekset ovat pakollisia. Ruuanlaitossa mikään ei ole pakollista, mutta graavilohta ei voi valmistaa ilman karkeaa merisuolaa.
     
    #16
  17. fileenä? Vierailija

    Kokonainen lohi on eri asia kuin siitä tehdyt fileet. Kai fileoit sen ensin?
     
    #17
  18. Hyvää Päivää Vierailija

    Sinä kun jx olet näköjään kokenut graavaaja, niin kerropas meille mitä sinä laitat?
     
    #18
  19. She... Vierailija

    Hän laittaa sitä karkaa merisuolaa pelkästään.
     
    #19
  20. juu juu mutta... Vierailija

    ei ole pakko käyttää merisuolaa
     
    #20
  21. voe voe Vierailija

    Kannattaakohan ostaa mieluummin kaupasta valmista kuin ruveta itse suolakalaa tekemään?
     
    #21
  22. no Vierailija

    Kyllä on pakko käyttää merisuolaa, muilla ei onnistu.

    Jos on epävarma suolan määrästä, niin kalan saa vaikka hukuttaa suolaan, mutta kannattaa otta pois n vrk kuluttua. Sokeria tosiaan kannattaa laittaa lähes yhtä paljon kuin suolaa.

    Ylimäärainen suola ei ehdi sulaa ja sen saa pois vaikka veitsellä pyyhkäisemällä.

    En minä sitä koskaan mittaa, vaan suolakerros ei ole yhtenäinen, vähän kuin rakeita olisi satanut.
     
    #22
  23.  
    #23
  24. no Vierailija

     
    #24
  25. Saattapi olla. Karkeaa on kuitenkin, eli hyvin samanlaista kuin tuo karkea merisuola.
     
    #25
Viestiketjun status:
Viestiketju on suljettu.

Jaa tämä sivu