Hae Anna&Ellit-sivustolta

Lohkoperunat uunissa

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä joswaldo, 16.01.2006.

  1. joswaldo Vierailija

    Muissa pohjoismaissa suosituin perunaruoka!Lapsikin osaa tämän tehdä.
    Käytä mieluiten punaisen värikoodin perunoita =Jauhoinen.
    Laita uuni 175 asteeseen. Pese perunat harjalla .
    Leikkaa pituussuunnassa perunat lohkoiksi kuorineen ja muista että paksumpi lohko vaatii pitemmän kypsennyksen.
    Lohkot kulhoon ja öljyä päälle maun mukaan sekä sekaan mausteet;esim. timjami,oregano, kumina ,erilaiset valmiit yrttisekoitukset ja valmiit perunamaustesekoitukset joita kaupassakin on. Kotimainen kylmäpuristettu ns. Virgino-rypsiöljy on erittäin hyvää.Sekoita kulhossa öljyt ja mausteet perunalohkoihin.
    Voit myös laittaa kaikki muovipussiin ja rumpsautella .
    Lohkot levitetään tasaisesti yhteen kerrokseen uunivuokaan tai voipaperoidulle uunipellille.Mukaan voit laittaa myös muita
    juureksia ja sipuleita sekä valkosipulin lohkoja kuorineen.
    (Älyttömän hyvää )
    Kypsennä uunissa ja kokeile /maista kypsyyttä n.30min. kuluttua.

    Hyvää ruokahalua !
     
  2. T Vierailija

    Itse käytän yleensä niitä valmiita lohkoperuna- mausteseoksia, joita saa kaupan maustehyllyltä (makuina mm. valkosipuli, jalopeno jne.). Ne antavat mukavan rapean pinnan, ja maistuvat paremmilta kuin omatekoinen mausteseos.
     
  3. kiitos... Vierailija

    ...tästä tiedosta. Olen joskus niitä pusseja kädessäni pyöritellyt ja jättänyt hyllyyn, kun en ole ollut varma, kannattaako niitä ostaa.

    Taidan siis kokeilla.
     
  4. varovainen Vierailija

    Valmiiksi maustetuissa on yleensä lisäaineita joten usein ei kannata näitä ostaa, toki helpottavat työtä.
     
  5. Niin Vierailija

    ja mitas sitten vaikka onkin lisaaineita?
     
  6. heini Vierailija

    Tein pari päivää sitten lohkoperunoita ja söin ne kermaviilidipin kanssa. Ihanan kevyt ruoka;)!
     
  7. tiinuli Vierailija

    Hei kiitos sulle vinkistä! Mulla oli sellainen pussi ostettuna, mutta en ole saanut aikaiseksi kokeilla. Siispä menin keittiöön ja tein perunat valmiiksi ja laitan uuniin kunhan runebergin tortut paistuvat ensin valmiiksi.

    Teen nykyään harvoin ruokaa ja siksi ilahduin niin, kun sain vinkistäsi tarmoa tehdäkseni vindoinkin niitä:) NAM!

    Hyvää huomista pakkasenpuremaa Runebergin päivää!
     
  8. Tuula Vierailija

    Ostin McCormick Valkosipuli&Yrtti kuorrutetta ja kokeilin.
    Toista kertaa en pilaa ruokaani moisilla sössöillä.
    Suorastaan pahaa ja niin teollisen makuista että ei kelpaa minulle.

    Jos haluaa rapean kuorrutuksen perunoille, voi oman sekoituksen voi tehdä mausteista ja korppujauhoista.

    Kokeilut on kokeiltu ja palasin käyttämään lohkoperunoissa pelkkää Pirkka-valkosipuli-pippurisekoitusta ja karkeaa suolaa. Perunat kannattaa paistaa aika kuumassa uunissa, jolloin niihin tulee hieman ruskistunut rapea pinta.
     
  9. joswaldo Vierailija

    Kotimaisista juureksista saa helpolla uunissa hyvää ruokaa.
    Jotenkin ihmiset ei tuu ajatelleeksi että uunia voi käyttää muuhunkin kuin lasagneen!
    Meillä vaimon punajuuri-purjo-aurajuustopaistos on uusin herkku.
     
  10. joswaldo Vierailija

    Valmiit kuorrutus-mausteseokset on kovin suolaisia enkä minä ole niillä oikein vielä osunut nappiin maustamisessa mutta aion vielä kyllä kokeilla!Rapeutta saa tosiaan tarpeeksi kuumalla uunilla ,lämpöä voi hetken päästä vähän laskea.
     
  11. fyjgykk Vierailija

    Eh, kevyt?
     
  12. Annas klara panna Vierailija

    Lohkoperunoihin ainut sopiva öljy on sitruunanmakuinen oliiviöljy, jota pirskautetaan pernojen päälle ihan pikkasen vaan, jottei rasvaa tulee liikaa ruokaan. Pernat voi paistaa myös kuivalla teflon-pannulla.
     
  13. TuoreAnanas Vierailija

    Sopiiko sitruunanmakuinen oliiviöljy perunoiden kanssa? Enpä olisi tullut tätäkään ajatelleeksi! Yleensä käytän tuota sitruunanmakuista vain salaatinkastikkeena. Mutta kiitos vinkistä!
     
  14. eiköhän... Vierailija

    tuo sitruunanmakuinen öljy ollut vinoilua erään vakinimmarin intoon tarjota sitä aina ohjeissaan.
     
  15. äippä66

    liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    3 819
    Saadut tykkäykset:
    0
    Maistuvat lohkoperunat saa myös näin: Perunat kuoritaan, leikataan sopiviksi lohkoiksi ja keitetään muutama minuutti. Sitten lohkot uunipellille leivinpaperille, ja sivellään öljyllä. Suolaa voi laittaa jos haluaa. Uuniin n. 200 asteeseen, paistetaan kullanruskeiksi.
     
  16. Immi

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eiköhän sitruunanmakuinen oliiviöljy sovi perunoihin. Olen joskus tehnyt sitruunaperunoita; joko keitettyihin perunoihin kaadetaan päälle tillisilpusta, sitruunapippurista, sitruunamehusta ja oliiviöljystä tehty kastike tai sitten lohkoperunat uuniin ja sekaan sitruunalohkoja.
     
  17. TuoreAnanas Vierailija

    Minä se menen aina lankaan kaikesta vinoilusta, olen vissiin vähän liian sinisilmäinen... Noh ei se mitään, minusta tämä kuitenkin vaikutti kivalta idealta ja ihan innostuin siitä : )
     
  18. veneperunoita Vierailija

    Meillä tehdään usein veneperunoita: maustetaan hyvinkin eri tavoin riippuen minkä lisäkkeeksi ne tulevat: joskus tuliseksi chilillä, joskus raikkaaksi sitruunankuorella, joskus ihanan yrttiseksi tuoreilla tai kuivatuilla yrteillä, esim. rosmariinilla.

    Mutta ikinä, en koskaan kuori lohkoperunoita! Kun harjaa hyvin niin ei tarvitse pelätä epäpuhtauksiakaan. On myös paljon paremman näköistä ja makuista, varsinkin jos käyttää rosamundaa.
     
  19. HöpöHöpö! Vierailija

    Mitä? Syötte perunat kuorineen??? Ikinä en ole kuullut yhtä älytöntä väitettä, en usko että noin kukaan tekee!!! Perunan kuoret ovat sikojen ruokaa :)
     
  20. edelliselle..... Vierailija

    Kukas se sanoikaan, että ei ole niin köyhä, jotta joutuisi perunan kuoria syömään. Hih!
    No, meillä syödään uuniperunat kuorineen, rahalla ei tässä asiassa ole merkitystä vaan maulla. :)
    Ja eikös ihan perunankuoriakin syödä? Potato skins vai mitä ne nyt on?
     
  21. tomatohead Vierailija

    Jos nyt kukaan täällä kehtaa myöntää ostavansa pakasteita, niin tietää, että country-perunat on kuorellisia lohkoperunoita. Ja hyviä ovat.

     
  22. TuoreAnanas Vierailija

    Meillä lapsuudessani perunankuoria tosiaan annettiin sioille, pitivät niistä kovasti, mutta kyllä lohkoperunoihin minun mielestä kuuluu kuoret jättää. Seuraavaksi joku varmasti väittää, että tekee uuniperunoita ilman kuoria ; )
     
  23. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 690
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä niitä voi tehdä ilman kuoria esim. Hasselbackan perunat niitä tehdessä perunat ensin kuoritaan ja tehdään perunoihin viiltoja lähes pohjaan saakka maustetaan suolalla ja paprikalla tms. ja laitetaan pinnalle korppujauhoja, juustoa tms. ohjeesta riippuen. Näihin siis on monia erillaisia ohjeita. Ks. netistä.
     
  24. TuoreAnanas Vierailija

    Minä en kyllä kutsuisi hasselbackan perunoita uuniperunoiksi, vaikka ne uunissa laitetaankin. Uuniperunoiksi kutsun sellaisia perunoita, joiden kuoreen tehdään (ristikkäis)viilto päähän ja kypsennetään uunissa joko foliossa tai merisuolapedillä.
     
  25. IKPiirainen Vierailija

    Tiesitkö, että Hasselbacka on kaupunginosa Tukholmassa? Samoin Borgåssa on Hasselbacka. Erilainen ja erillinen menevät sinulla sekaisin.
     

Jaa tämä sivu