Hae Anna&Ellit-sivustolta

Maukas kuivakakku

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä Sahrami, 31.08.2006.

  1. Sahrami Vierailija

    Hakusessa olisi maukas kuivakakku.
    Löytyisikö keltään hyvää ohjetta?
     
  2. ??? Vierailija

    Kuka nyt kuivaakakkua syö?
     
  3. Anu Vierailija

    No joo taas tuota vitsiä
    Mielestäni esim. Tiikerikakku on hvyää ja myös erilaiset, ei kovin makeat ,maustekakut. Itse en leivo kovin usein enkä syö kakkuja.
     
  4. Sahrami Vierailija

    Olen kyllä leipomassa muutakin, mutta 85-vuotiaat isovanhempani eivät juuri perusta juustokakuista yms. Ajattelin heitä varten laittaa pöytään kuivakakkua ja pullapitkon. Eihän se kovinkaan modernia ole, mutta näin nyt ajattelin..
     
  5. Ilona Vierailija

    Laita Banaanikakku. Se on taatusti hyvää. Voit valmistaa sen paria päivää aikaisemmin.

    :)





    :)
     
  6. Jude Vierailija

    Maustekakku on parasta!
     
  7. leipuri Vierailija

    Voitko laittaa sen maustekakun ohjeen tänne? Kiitos!
     
  8. Marru Vierailija

    Minusta hulikakku maistuu parhaalta.
     
  9. Anu Vierailija

    Maustekakun ohjeita löydät kun osaat käyttää nettiä. Laita se hakusanaksi.
    Vihje: kannattaa ostaa ainakin 1 peruskeittokirja.
     
  10. Anu Vierailija

    Maustekakun reseptiä alkoi tulla kun laitoin googleen hakusanaksi maustekakku. Se ensimmäinen on ihan hyvä.
     
  11. tellukka Vierailija

    Ehtiikö huomenna? Hyvä maustekakun ohje on kotona.
    Löytyy myös vanhan ajan piimäkakku. Voisi olla mieleinen vanhemmalle väelle.
     
  12. maiju Vierailija

    Lue palsta ja katso Anun vastaus. Kun sulla kerran se tietsikka on niin google käyntiin. Vai pitäiskö jonkun tulla vielä leipomaan se kakku?
     
  13. Ilona Vierailija

    Banaanikakku

    2,5 kkp sokeria, 1 kkp voisulaa, 2 kpl munia, 1 kkp piimää, 1 tl soodaa, 1 tl leivinjauhetta, 2-3 banaania soseena, 1 tl vaniljasokeria, 4 kkp vehnäjauhoja. sekoita ainekset luetellussa järjestyksessä.

    Laita korppujauhotettuun vuokaan 200 asteeseen noin tunniksi.

    Isoäidin vanha ohje, siksi kkp, tarkoittaa kahvikuppia.

     
  14. leipuri Vierailija

    Joo, kyllä mielellään!

    Toki osaan googlettaa vaikka mitä ohjeita, mutta jos jollain on tosi hyvä ja kokeiltu ohje niin miksei sitä voi tänne laittaa?! Minkä takia tämä palsta on yleensä edes olemassa, jos täältä ei saa mitään kysyä?? Ai, niin v...tuilua ja toisten haukkumista varten.

    tellukka; suurkiitokset sinulle jos viitsit ohjeen tänne laittaa!
     
  15. Rosie Vierailija

    Sahrami, tämä on helppotekoinen, mehevä ja aromikas maustekakku, joka on erään toisen ruokapalstan keskustelijoiden suosikkeja. Huom! Kakkuun ei tosiaankaan tule kananmunia (sitä useimmat aina tarkistavat). Kakku paranee vanhetessaan.

    Vironperän juhlakakku

    3 dl maitoa
    3 dl sokeria
    4,5 dl vehnäjauhoja
    2 tl soodaa
    2 tl kanelia
    1 tl neilikkaa
    1 tl inkivääriä
    1,5 dl voisulaa tai juoksevaa margariinia
    1 dl omenasosetta
    (3 rkl calvadosta)

    Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa tai rivakasti vatkaten.
    Kumoa taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa runsas tunti.


     
  16. tellukka Vierailija

    Do diin, tässä tulevat ohjeet:

    Vanhan ajan piimäkakku

    3 dl piimää (ei rasvatonta, vaan mahdollisimman rasvaista...), kermaa tai kermaviiliä (voisi olla paras vaihtoehto)
    3 dl sokeria tai 1,5 dl fariinisokeria
    5dl vehnäjauhoja
    2 dl siirappia
    1 tl soodaa
    1 tl leivinjauhetta
    1,5 tl jauhetta neilikkaa
    1,5 tl inkivääriä
    1,5 tl kanelia
    1,5 tl jauhettua pomaranssinkuorta
    1 dl voisulaa

    Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja sitten kermaviiliin.
    Lopuksi rasva.

    Voideltuun ja korppujauhotettuun rengaskakkuvuokaan.
    n. 175 astetta, tunnin verran.


    PAPPILAN PIPARKAKKU (Maustekakku)

    150 g margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä
    3 munaa
    3,5 dl sokeria
    2 dl kermaviiliä
    4 dl vehnäjauhoja
    3 tl leivinjauhetta
    2 tl jauhettua inkivääriä
    2 tl jauhettua neilikkaa
    2 tl kanelia
    2 rkl kaakaojauhetta (Fazerilla on parasta, mutta esim. Van Houtenkin käy)

    Vaahdota sokeria ja munat kuohkeaksi ja vaaleaksi.
    Lisää rasva ja kermaviili.
    Sekoita mausteet jauhoihin aj ja siivilöi viimeksi taikinaan.

    Voitele ja jauhota hyvin n. 2 l vuoka.
    Pane vuoka alimmille kannattimille uuniin 175 asteeseen n. tunniksi, kunnes kevyesti irtoaa reunoista ja on kokeilemalla kypsä.

    Tämä kakku paranee, jos saa pari päivää olla foliossa ja muovipussissa.
    Folioon vasta täysin jäähtyneenä.
     
  17. tellukka Vierailija

    Vinkkiä pukkaa...
    jos arveluttaa, niin 1 kkp = ~1,5 dl
     
  18. Riina Vierailija

    Minulla on todella herkullinen ja helppo suklaakakun ohje. Saan reseptin vasta maanantaiksi. Ei taida auttaa tähän hätään. Kakkuun tuli ihan perusraaka-aineita + kaakaojauhetta ja rahkaa. Mitään ei tarvitse vatkata, vaan kaikki sekoitetaan yhteen käsin. Kakusta tulee todella mehevä, ei lainkaan kuivakka.
     
  19. tt Vierailija

    Riinalle: Jos sun ohjees ei ap:lle ehdi, niin on meitä muitakin odottamassa vesi kielellä hyviä kakkuohjeita =P
     




  20. Sydänsurujen kakku

    5 dl vehnäjauhoja
    0,75 dl kaakaojauhetta
    2 tl leivinjauhetta
    1 tl vaniljasokeria
    1 tl suolaa
    4 dl sokeria
    1 prk rahkaa
    2 munaa
    150 g sulatettua margariinia tai voita
    0,5 dl maitoa

    Sekoita kaikki aineet. Kaada taikina isoon jauhotettuun rengasvuokaan. Paista 200 asteessa noin tunti.


     
  21. tellukka Vierailija

    Olen tehnyt tätä myös ns. täytekakkuvuoassa. Halkaisin jäähtyneenä, väliin aprikoosimarmeladia ja sulatetusta suklaasta kuorrutus.
    "Sacherin tapaan".
     
  22. leipuri Vierailija

    Tellukalle ja muillekin kiitos ohjeista! Lisäohjeetkin kelpaa! ;-)
     
  23. Minulla on jääkaapissa purkki mascarponea, voisikohan sitä laittaa tuohon Sydänsurujen kakkuun rahkan tilalle vai meneekö ihan pieleen?

    Onko teillä mitään kakku-ohjteita, joihin mascarponea voi laittaa?
     
  24. Riina Vierailija

    Juuri tuota Sydänsurujen kakkua tarkoitin. Mascarponesta en osaa sanoa mitään, kun en ole kyseistä ainetta koskaan käyttänyt. Rahka ainakin pehmentää/kosteuttaa/mehevöittää kakkua.
     
  25. mascarpone Vierailija

    Mascarponea voit käyttää tuorejuuston tavoin. Siis mihin käytetään tuorejuustoa, korvaa se mascarponella. Esimerkiksi tiramisu tehdään italiassa nimenomaan mascarponesta.
    Tässä ystävättäreltä saatu omenaherkkutorttu. Tämä ei sitten ole mikään kevyt.....
    8 annosta
    Pohja:
    125 g voita
    1,5 dl sokeria
    1 kananmuna
    2,5 dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    1/2 sitruunan kuori raastettuna
    2 tl vaniljasokeria
    Täyte:
    4-5 omenaa
    0,5 dl sokeria
    1 tl kanelia
    1 tl kardemummaa
    1/2 sitruunan mehu
    Juustotäyte:
    1 prk mascarpone-juustoa
    3 keltuaista
    2 rkl sokeria
    1 tl vaniljasokeria
    0,5 dl kermaa
    Kuori ja lohko omenat. Sekoita omenien sekaan kulhossa sokeri, kaneli, kardemumma ja sitruunan mehu. Anna omenoiden maustua sillä aikaa kun valmistat taikinan ja juustotäytteen.
    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri ja lisää kananmuna. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos sekä sitruunan kuoriraaste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa ja taputtele se sitten korkeareunaiseen piirakka- tai torttuvuokaan pohjalle ja reunoille.
    Sekoita mascarpone-juustoon keltuaiset, sokerit ja kerma. Kaada omenalohkot siivilään ja valuta liiat nesteet pois. Asettele omenat murotaikinapohjan päälle ja kaada lopuksi päälle vielä juustoseos. Paista kakkua 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

     

Jaa tämä sivu