Hae Anna&Ellit-sivustolta

Miten tehdään hyvä ja helppo makaroonilaatikko?

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä Kahvi, 08.12.2006.

  1. Kahvi

    liittynyt:
    30.11.2006
    Viestejä:
    242
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokkailen paljon, mutta sellaisen perusruoan kuin makaroonilaatikon tekeminen on jäänyt kokonaan oppimatta. Haluaisinkin nyt vinkkejä siitä miten tehdään maukas makaroonilaatikko. Tai tietää miten se ylipäätänsä tehdään=)
     
  2. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 645
    Saadut tykkäykset:
    0
    Keitä makaronit al denteksi. Paista jauheliha (mausta suolalla, mustapippurilla ja maustepippurilla). Sekoita jauheliha ja makaronit keskenään. Laita uunivuokaan. Kaada päälle munamaito joka on tehty tyyliin 1 muna ja 6,5 dl maitoa (tämä määärä, jos sinulla on 400 g makaroneja ja 400 - 500 g jauhelihaa). Laita vuoka uuniin 225- 230 1 h.
     
  3. Tara1

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    278
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muutoin melko samalla ohjeella kuin Jx, mutta jauhelihan sekaan sipulia, mustapippuria, hieman suolaa ja makeaa chilikastiketta. Lisäksi laitan tuohon maitomäärään 2 munaa ja paistan 200 asteessa noin tunnin verran. Joskus sekoitan makaroonien joukkoon hieman parmesaaniraastetta tai laitan laatikon pinnalle juustoraastetta.
     
  4. asteri

    liittynyt:
    25.06.2006
    Viestejä:
    2 396
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minustakin tuntui, että yksi muna on aika vähän, mutta jos JX:llä hyvin onnistuu niin mikä ettei. En ole tehnyt mak.laatikkoa vuosiin ja aattelin viikonloppuna tehdä.
     
  5. sinipilvi

    liittynyt:
    19.11.2006
    Viestejä:
    836
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä pidetään makaronilaatikosta jossa on enemmän lihaa, kuin pastaa.

    n.200g makaronia (keitettynä täysin kypsiksi).
    400g jauhelihaa (sika/nauta)
    paskastesipulipussi
    3 kpl kananmunia
    n. 6 dl maitoa

    Jauhelihan ja sipulin paistamiseen soijaa ja lihafondia. Munamaitoon hieman valkopippuria ja chiliä myllystä. Juustoraastetta ja vähän korppujauhetta päälle. Uunissa paistaen 200 asteessa, kunnes munamaito on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.
     
  6. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 645
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yhden munan olen aina laittanut en enempää ja hyvää on ollut.
     
  7. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 645
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä ei pidetä liian munan makuisesta makaronilaatikosta.
     
  8. Gilmoren tyttö

    liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    1 598
    Saadut tykkäykset:
    0
    Millähän tuon muna-maidon voisi korvata, sillä syystä tai toisesta en pidä yhtään muna-maidosta...
     
  9. Rautiainen

    liittynyt:
    17.08.2006
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Makaronilaatikoitahan tehdään kouluissa myös lihaliemeen. Nestettä vaan hiukan vähemmän. Ja uskoisin, että ruokakermakin käy, ihan ilman kananmunaakin.
     
  10. Tuike60

    liittynyt:
    14.11.2006
    Viestejä:
    196
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muna-maidon voi korvata esim. kasvis- tai lihaliemellä, johon sekoitetaan sulatejuustoa.
     
  11. Gilmoren tyttö

    liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    1 598
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävisiköhän ruokakerma-sulatejuustoyhdistelmä... Lihaliemi kuuloistaisi vähän vieraalta myös :) Olen minä nyt vaikea ;-)
     
  12. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 645
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten olisi jos tekisit valkokastikkeen, johon lisäät pussllisen valion mozzarella raastetta. Tästä tulisi vähän lasagne mainen, mutta todella hyvänmakuinen ruoka. Olen joskus vuosia sitten tätä näin valmistanut.
     
  13. Cat06

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä laitan aina munamaidon tilalla kermaa ja hyvää tulee. En itsekään pidä munamaidosta.
     
  14. Gilmoren tyttö

    liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    1 598
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuota valkokastikevaihtoehtoakin voisi kokeilla - paitsi etten osta valmista juustoraastetta, sillä mielestäni kaikenlainen pilkkominen ja kuoriminen ja raastaminen ovat varsin rentouttavaa puuhaa :)
     
  15. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 645
    Saadut tykkäykset:
    0
    No voithan etsiä tuota juustoa palana ja raastaa itse. En tosin ole nähnyt sitä aikoihin missään palana, mutta Citymarkettia suosittelen tähän etsimiseen.
     
  16. tuli

    liittynyt:
    06.06.2006
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen kerran tehnyt mökillä, oisko ollut munat loppu, makaroonilaatikon lasagnetyyliin. Makuhan on tietysti hyvä, mutta rakenne/ulkonäkö hiukan mössömäinen, koska kastikkeesta puuttuu "sidosaine" jonka virkaa munat tekevät. Eli jos alkaa valkokastikkeita sun muita keittelemään, niin eikös olisi järkevämpää laittaa laatikkoon niitä lasagnelevyjä?

    Itse laitan perusmakaronilaatikon päälle juustoraastetta tai pekonisiivuja.
     
  17. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 645
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan hyvä siitä tulee kun laittaa sitä juustoa tuohon kastikkeeseen. Ohje on kokeiltu.
     
  18. tuli

    liittynyt:
    06.06.2006
    Viestejä:
    142
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juu, hyvää on, mutta mielestäni ei niin "siistin" näköistä, mitä levyjen kanssa tehdessä.
     
  19. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 645
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitääkö ruuan olla aina siistinnäköistä?
     
  20. Gilmoren tyttö

    liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    1 598
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jx - olen ostanut mozzarellaa palana ihan lähikaupastakin, K-kauppa sekin :)
     
  21. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 645
    Saadut tykkäykset:
    0
    No hyvä, jos sitä sitten löytyy. Niin tarkoitin sitä Valion juustoa en aitoa mozzarellaa. Tämä vielä selvyyden vuoksi, että puhutaan samasta juustosta.
     
  22. Gilmoren tyttö

    liittynyt:
    28.06.2006
    Viestejä:
    1 598
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitä en muista, että onko se palana myytävä mozzarella Valion vai jonkun muun valmistajan, mutta se oli sellainen pitkulainen, keltapäällysteinen paketti kuitenkin.
     
  23. Kahvi

    liittynyt:
    30.11.2006
    Viestejä:
    242
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos hienoista vastauksista!
    Ajattelin siis tehdä näin: n400gr makaroonia +n400gr jauhelihaa, 2 munaa +6 dl maitoa, sipulia, suolaa, pippuria, ehkä hieman paprikajauhetta ja pikkasen valkosipulia. 200 asteen uuniin tunniksi. Katsotaan mitä siitä tulee=)
     
  24. Lime70

    liittynyt:
    17.11.2006
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä teen myös makaronilaatikon kuten Jx eli yksi kananmuna riittää hyvin, mutta mausteeksi jauhelihaan ehdottomasti sipulia, suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta ym. mausteita mitä mieleen juolahtaa.

    Joskus olen tehnyt munatonta laatikkoa, jolloin joukkoon laitan vain purkin kevytmermaa. Maidon tilalle olen joskus laittanut kasvislientä. Laatikon päälle ripottelen joskus korppujauhoja tai juustoraastetta.
     
  25. Lime70

    liittynyt:
    17.11.2006
    Viestejä:
    402
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lisään vielä, että jauhelihana käytän naudan paistijauhelihaa.
     

Jaa tämä sivu