Hae Anna&Ellit-sivustolta

Munakoiso

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä emäntä ( surkea), 17.05.2006.

  1. emäntä ( surkea) Vierailija

    Isäntä sitä sitten otti ja osti Munakoison. Ei osaa siitä mitään valmistaa, mutten itsekkään ole sen taitavampi, uusi tuttavuus se perheessämme on.

    Kertokaa ystävälliset emäntäimmeiset , miten tämän pöytäämme jalostan ?.

     
  2. Anneli Vierailija

    Tee mussakaa. Löydät ohjeen helposti googlettamalla.
     
  3. 3 naista Vierailija

    Meillä munakoisoa käytetään mm.
    - uunijuuresten/kasvisten sekaan paahtumaan
    - mössöihin/kastikkeisiin/patoihin
    - moussakaan
     
  4. asteri Vierailija

    Täytettynä, on kokemusta vain jauhelihasta.
     
  5. Mira Vierailija

    Helppo huonon kokin munakoisomössö: Kuutioi munakoiso n. 2 cm:n kuutioiksi, laita ne lävikköön valumaan ja ripottele reilusti suolaa päälle. Pieni sillä aikaa reilusti esim. sipulia, paprikaa, porkkanaa, kaalia, tms. (ja tietysti valkosipulia). Kun olet saanut kaikki tarpeet pienittyä, huuhdo munakoisot hanan alla ja painele niistä vedet pois pyyhkeellä tai talouspaperilla. Paista kaikki ainekset pannulla; pisimmän kypsytyksen tarvitsevat ensimmäisenä pannulle. Mausteeksi riittää ihan suola ja pippuri. Käy sellaisenaan kasvisruokana tai siihen voi esim. lisätä paistettua jauhelihaa.
     
  6. Tuulia Vierailija

    Munakoiso on mielestäni parasta tällä yksinkertaisella reseptillä valmistettuna:
    Viipaloi munakoiso ja paista hieman pannulla pintaa ruskeaksi.
    Laita viipaleet vuokaan tai pellille ja laita jokaisen viipaleen päälle vuohenjuustoa. Paista kunnes juusto sulaa.Mausteita tms voi lisätä oman maun mukaan.

    Tämä on helppo alkupala tai pikkusuolainen.
     
  7. Shanti Vierailija

    Viipaloin munakoison, itketän (siis siivuille suolaa, jätän noin puoleksi tunniksi seisomaan, sitten huuhtelen ja kuivaan talouspaperilla) ja paistan nopsaan pannulla. Laitan uunivuokaan kerroksittain munakoisoa ja tomaattimurskaa, maustan esim. suolalla, pippurilla ja basilikalla. Päälle reilusti mozzarellaa ja uuniin. Tarjoan yleensä pastan kanssa.
     
  8. ta Vierailija

    Minä laitan joskus munakoisoa uunissa siten, että viipaloin sen sentin siivuiksi, laitan kunkin siivun päälle tomaattisiivun ja siihen päälle sitten raejuustomössön, johon olen sotkenut esim. sipulisilppua, valkosipulia, soijakastiketta, mausteita mistä nyt sattuu kaapista löytymään. Pitää paistaa kunnes munakoiso on kunnolla kypsä (mössöinen ja vaihtanut väriä), jonkun verran niistä tihkuu nestettä leivinpaperille mutta en yleensä jaksa itkettää niitä.
     
  9. Tuula Vierailija

    Tässä todella herkullisen munakoisovuoan ohje. Tein viime viikonloppuna vuokaa jauhelihasta ja lisäsin vielä mukaan aurinkokuivattuja tomaatteja siputtuna. Suosittelen:

    Munakoisovuoka

    Voit tehdä munakoisovuoan koko kasvisversiona sienistä tai käyttää niiden tilalla tai keralla jauhelihaa.

    2 munakoisoa
    2-3 rkl öljyä
    2-3 sipulia
    4 valkosipulinkynttä
    200-300 g kanttarelleja ja/tai jauhelihaa
    1 prk tomaattimurskaa
    ½ kasvis-/lihaliemikuutio
    2 tl oreganoa
    ½ tl mustapippuria
    2 tl siirappia
    200g mozzarellaa tai juustoraastetta

    Leikkaa munakoisot puolen sentin viipaleiksi, ripottele päälle suolaa ja ”itketä” viipaleet kunnolla. Kuivaa viipaleet hyvin ja paista joko pannulla kauniin ruskeiksi tai sivele viipaleet öljyllä ja paista uunissa kunnes munakoisot ovat pehmenneet.
    Silppua sipulit ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna tilkka öljy pannulla ja kuullota sipulit, lisää sienet pannulle ja paista hetki. Jos käytät jauhelihaa paista liha ensin, lisää sitten sipulit ja sienet. Lopuksi lisätään pannulle tomaattimurska ja mausteet. Anna kastikkeen muhia vähintään 10 min tai kauemminkin.
    Leikkaa mozzarella ohuiksi viipaleiksi ja lado vuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita, kastiketta ja juustoa. Kypsennä n. 200 asteessa puolisen tuntia.

     
  10. Aviela Vierailija

    Joo tää on hyvä, mut tähän reseptiin vielä lisäisin aurinkokuivatut tomaatit ja hunajan. Vuohenjuuston sijasta voi käyttää myös aurajuustomuruja tai parmesaania. Ihanaa!
     
  11. HeVi Vierailija

    Itkettämisen jälkeen grilliin, moussakaan tai ratatoulleen. Tai tahnaksi mustan oliivin kanssa ja paahtoleivälle.
     
  12. melizana

    liittynyt:
    28.05.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    No jos kerran moussakaakin tehdään, niin munakoisosta tulee aivan ihanaa mezettä, "melitzana salata" elikkäns munakoisosalaattia. Ihana lisuke tai leivänpäällinen.

    Munakoisot kypsennetään uunissa ensin, puolikkaina esim, tms. n. 1h/250°. Sitten kaavitaan kypsä sisälmys kulhoon ja pilkotaan hyvin vielä säikeet. Sekaan mukaan oliiviöljyä, valkoviinietikkaa, suolaa, mustapippuria, sitruunamehua, oman maun mukaan valkosipulia. Kokeilla voi lisäksi/tai sipulia(puna), minttua, basilikaa, oreganoa, yms, yrttiä. Jogurtilla myös, mustilla oliiveilla, vihreällä paprikalla. Mistä kukin tykkää.

    Grillissä kun jaksaa kypsentää, saa voimakkaamman savun tuntuisen maun, mutta minusta kypsennettyyn munakoisoon tulee mieto savun maku muutenkin.

    Tosi hyviä "veneitä" tulee myös, samaan malliin kun kesäkurpitsasta, eli pitkittäissiivut ja itketystä ja pellille ja päälle valkosipulioliiviöljy ja jotain yrttiä, suolaa ja jotain vaikka juustoa. Aivan loistavaa.
     

Jaa tämä sivu