Hae Anna&Ellit-sivustolta

Omenahillo

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä Tarjaana, 15.09.2006.

  1. Tarjaana Vierailija

    Olisiko kenelläkään antaa hyvää, valmiiksi kokeiltua onenahilloreseptiä?
    Kaipailen myös puolukkahyytelön reseptiä.
     
  2. täti 54 Vierailija

    Osta hillosokeripussi ja sen kyljessä olevan reseptin perusteella teet hilloa vaikka puun palasista.
     
  3. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pilko kuoritut omenat kattilaan ja lorauta tilkka vettä pohjalle. Mausta kanelilla keitä, kunnes omenat ovat pehmeitä. Tarvittaessa voit soseuttaa sauvasekoittimella. Anna jäähtyä pussita ja pakasta. Tällä ohjeella olen itse tehnyt.
     
  4. pikku pointti vaan Vierailija

    Miksi pitää aina näitä lainauksia käyttää?? Tässä vaiheessa keskustelua varmaan kaikki tajua mihin ja kenelle vastataan...
     
  5. mummo Vierailija

    omenia ei tarvitse kuoria, jos ne soseuttaa sauvasekoittimella. Tulee kaikki hivenaineet mukaan.
     
  6. maru Vierailija

    En tiedä onko tämä hyvä resepti, mutta jos on vähänlaisesti omenoita, noin muovikassillinen, niin minä olen tehnyt hillot mikrossa. Täysi teholla ensin ilman sokeria, senjälkeen sekoitetaan ja laitetaan sokeria ja uudelleen mikroon, ja hyvää tulee.
    Kyllä siinä muutama kulhollinen tulee ja senjälkeen pakastusrasioihin ja pakkaseen,
     
  7. * Vierailija

    Tämä on soseenohje. Viipaloi omenat kuorineen kattilaan ja lorauta joukkoon vähän vettä. Kotimaisia omenoita ei todellakaan tarvi kuoria! Keitä hiljalleen, laita seokseeen vähän sokeria ja soseuta. Itse laitoin soseen pakasterasiaoihin ja pakastin ne.
     
  8. täti54 Vierailija

    Jos pakasteessa ei ole tilaa ja joutuu purkittamaan hillon, niin silloi sitä ei ole syytä survoa ja sauvasekoitella, vaan tehdä ihan perinteinen keittohillo eli esim:
    - 4 kg omenia - siemenkodat pois poratttuna ja kuorittuna
    - 1 kg hillosokeria
    - kanelitanko

    Pistä omenat ja hieman vettä kattilan pohajlel , kanelitanko sekaan ja hillosokerit joukkoon. Keitä hiljaisella tulella ja huomat miten kotimaiset omenat muuttuvat "pilviksi" - hajoavat nätisti vaahdoksi. Minä kuorin omenat ja sillä tavoin seos hajoaa helposti eikä jää kuoriranttuja mukaan.
    Kun seos on suht tasaista eli ei suuria lohkokokkareita enää joukossa.
    Puhtaat purkit uuniin 130 asteeseen varttitunniksi ja puhtaat kannet kattilaan ja keitetään veden kanssa puhtaaksi.
    Kuuma hillo kuumaan purkkiin (OTA KANELITANKO POIS HILLOSTA), pieni loraus konjakkia päälle ja keitetty kansi heti päälle. Konjakki höyrystyy kuuman hillon pinnalla ja taatusti ei tule hometta. Voit säilyttää vaikka viisi vuotta ja tuoreena pysyy.
    Käytä pieniä purkkeja niin hillon tulee käytettyä eikä makaile jääkaapissa.
    Minulla on kerrostalossa vielä talokylmiö, jossa on oma verkkokomero ja voin säilyttää hillot siellä.

     
  9. Liisa Vierailija

    Minä höyrytän omenapalaset Mehu-Maijassa ja soseutan sosemyllyllä ja lopuksi lisään sokeria. Omenat laitan kuorineen ja siemenkotineen Maijaan, sillä sosemyllyn läpi eivät siemenet mene ja soseesta tulee ihanan sileää ja kaikki vitamiinit säilyy hyvin höyryttämällä. Pakastan soseen niin sokeria ei tarvitse laittaa niin paljon.
     
  10. Ines Vierailija

    Itse olen tehnyt hillon hillosokeripussin ohjeella. Poistan siemenkodat ja jätän kuoret. Soseutan sauvasekottimella ja hyvää tulee! Säilyy jääkaapissa pari,kolmekin vuotta, kun täyttää kuumat lasipurkit ihan piripintaan.
     
  11. numi

    liittynyt:
    20.11.2006
    Viestejä:
    39
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.kotiliesi.fi/ruokaohjeet/omenahilloke

    Hyvät mausteet, toimii.
     
  12. Tuudelsson

    liittynyt:
    30.09.2008
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pikku virhe, vai? 300,0 kg sokeria :'D Pitäisiköhän kuitenkin olla 0,300 kg (=300g). Tuolla ohjeella sais aika monta sokeripussia raahata kotiin :)
     
  13. ode58

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    853
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käytän hilloamisaineena myös "valkoista" melatiinia, eli pakastettavilla marjoille ja hedelmille tarkoitettua melatin-jauhetta. Periaatteessa melatiinia käytettäessä hilloa ei tarvitse keittää, eli melatin-jauhe sekoitetaan sokerin kanssa ja tämä seos sekoitetaan sitten survottuihin marjoihin. Pakastetaan, ja pakastumisen aikana seos muuttuu kiinteäksi tuorehilloksi. Esimerkiksi mansikoista tulee tällä tavoin aivan ihanaa, paksua tuorehilloa, joka maistuu niin lettujen kanssa kuin kakun täytteenäkin.

    Omenat olen käsitellyt niin, että keitän omenoita, vettä ja hiukan sokeria ja kanelia, kunnes omena soseutuvat. Sitten lisään tule melatin-seoksen ja pakastan. Hillosta tulee niin kiinteää, että sitä voi hyvin käyttää vaikkapa kakun tai kääretortun täytteenä.
     

Jaa tämä sivu