Onko joulupöydässänne makuja maailmalta

Viestiketju osiossa 'Juhlaruoka' , käynnistäjänä jouluelli, 13.12.2012.

  1. jouluelli Vierailija

    Oletteko joulupöytäänne tuoneet makuja maailmalta? Meillä vihersalaatiksi on kuulunut ensimmäisestä Kreikan-matkasta (40 v sitten) asti kuulunut kreikkalainen salaatti. Joitain muitakin matkoilla viehättäneitä olemme yrittäneet istuttaa omaan jouluperinteeseemme, mutta tuo on ainoa, joka on tullut jäädäkseen. Kahvipöydässä tosin on sitten amerikkalainen omenapai, jonka reseptin isoisoäitini toi koti-Suomeen 1914. He asuivat muutaman vuoden Amerikassa, tienasivat talorahat ja palasivat sitten takaisin. Kaksi vanhinta lasta on syntynytkin siellä eli oma isoisäni ja hänen pikkusisarensa.
     
  2. kulinaristi Vierailija

    Onpa hyvinkin makuja varsinaiselta maailmalta. Punaviinit ovat Australiasta ja Chilestä.
    Hedelmät ovat vähän eksoottisempaa sorttia , ei nekään Suomessa kasva.
    Karitsa on Uudesta Seelannista.
    Kahvikakun resepti ja tekotapa on vaatimattomasti Euroopasta eli Kreikassa asuva ruotsalainen talousopettaja on tehnyt keittokirjan josta bongasin hyvän kakkureseptin. Siitä tuli jokajouluinen perinneleivonnainen meille. Voin sijasta hedelmäkakkuun käytetään oliiviöljyä.
     
  3. Saanko? Vierailija

    Saisinko tuon kakkureseptin?
     
  4. kulinaristi Vierailija

    Saatapa saadakin. Se on vaan maalla, viikonloppuna käymme siellä. En edes muista sen kirjan nimeä, ei sitä varmaan ole kirjastoissa eikä mynnissä enää. Kakkureseptin nimi on "Lallas fruktkaka". Svanborg on kirjan tekijän sukunimi.
    Kaivan sen reseptin esiin nyt viikonloppuna koska ensi viikon lopulla teen kakun.
    Kirjan nimi on "Afrodites skafferi". Siinä on erilaista ruokaan liittyvää asiaa, tarinaa saaresta jonne muuttivat jne.
     
  5. kulinaristi Vierailija

    Googlasin, kirjasta löytyy tietoja netistä. En tiedä missä päin asut sinä joka kiinnostuit reseptisä mutta Helmetístä eli pääkaupunkiseudun kirjastoista Töölön kirjastossa tuo kirja on..
    Eli saattaa löytyä jostain muualtakin kirjastoista.
    Laitan reseptin myöhemmin tänne.
     
  6. Saanko? Vierailija


    Kiitos, jos laitat. En asu Suomessa, joten kirjastoon en pääse...
     
  7. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 638
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onpa hyvinkin makuja maailmalta. Víiniä Italiasta ja kahvipöydässä mince pies leivonnaisia. Ruuissa ei niinkään ulkolaisia makuja ellen sitten osta mozzarella juustoa ja laita tomaattien kanssa tarjolle.
     
  8. kulinaristi Vierailija


    Ok, laitan reseptin tähän ketjuun, suomeksi käännettynä.
     
  9. emily Vierailija


    Teetkö nuo mince piesit itse? Minä ostin kerran valmiita ja ne olivat tosi hyviä, mutta sen jälkeen en ole niitä löytänyt mistään. Löytyisikö sinulta mahdollista ohjetta?
     
  10. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 638
    Saadut tykkäykset:
    0
    Teen itse, mutta täytteen ostin valmiina aikatalossa olevasta kaupasta.

    Täytteen itse tekeminen on haasteellista kun suomessa ei myydä tuotetta nimeltään beef suet tai ylipäätään suet nimistä tuotetta.

    Taikina
    420 g vehnäjauhoja
    140 g pölysokeria
    350 g kylmää voita
    Yhden appelsiinin kuori ja mehu (mehua ehkä tarvitaan vähemmän kuin ohjeessa)


    Voidellaan maidolla ennen paistamista

    220 C. 15- 20 minuuttia. Ohjeen kuvassa nämä oli paistettu muffinssipellillä, mutta myös silikoniset yksittäiset muffinssi muotit käyvät samoin pienet foliovuoat.
     
    Last edited: 14.12.2012
  11. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 638
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyse ei ole muffinsseista. Nämä leivonnaiset ovat Brittien joululeivonnaisia.

    mince pies - Google-haku

    Näyttääkö nämä muffinsseilta?
     
  12. sivustaseuraajana Vierailija

    Paistat ne muffinsvuoissa.
     
  13. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 638
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä voi paistaa. Minä käytin sellaisia yksittäisin silikoni muotteja ja sellaisia pieniä foliovuokia. Ne tarvitsevat jonkinlaisen vuoan ei niitä kannata yrittää ilman vuokia tehdä. Katso kuvista siellä on nähtävillä ainakin yksi, jossa näkyy tuo foliovuoka.
    Itse asissa noissa kuvissa näkyy montakin muffinssipeltiä ja foliovuokiakin näkyy monessa kuvassa.


    Miten itse paistaisit kyseiset leivonnaiset?
     
  14. Espoosta Vierailija


    Miksi pitää kirjoittaa tuollaisia asiattomuuksia ja pilata koko palsta?
     
    Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen: 15.12.2012
  15. kulinaristi Vierailija

    Lupaamani resepti:

    Lallan hedelmäkakku
    2 dl oliiviöljyä
    2 dl sokeria
    4 kananmunaa
    4 dl vehnajauhoja
    1 teelusikallinen leivinjauhetta
    1 tl kanelijauhetta
    2 dl kuivattuja aprikooseja
    pieninä paloina
    2 dl kuivattuja viikunoina pieninä paloina
    1 dl rusinoita
    1 dl hakattuja, kuorellisia manteleita
    1 dl puristettua appelsiinimehua
    rkl konjakkia tai brandyä
    Uuninlämpötila 175 astetta.
    Voitele pitkänomainen vuoka tilavuudeltaan n. 2 litraa.
    Sekoita oliiviöljy ja sokeri vaahdoksi. lisää kananmunat yksi kerrallaan, älä vispaa.
    Sekoita jaunot, leivinjauhe ja kaneli toisessa kulhossa.
    Sekoita tähän myös hedelmäpalat ja manteli. Lisää
    jauhoseos kananmunaseokseen. Sekoita varovasti, älä vispaa. Lisää lopuksi appelsiininmehu ja konjakki.
    Paistoaika 50-60 min.
    Oliiviöljynä olen käyttänyt kreikkalaista öljyä, on miedonmakuista. Oliivöljyjä käyttävä on varmaan havainnut että öljyissä on tosi isoja eroja.
     
  16. Saanko? Vierailija

    ^
    suurkiitos! Tätä kokeilen varmasti!
     
  17. kulinaristi Vierailija

    Teen tuota kakkua viimeistään perjantaina. On muuten ihan "syötävää" jo heti tuoreeltaan, johtuneeko oliiviöljystä. Voilla leivottuahan on hyvä säilytää muutama pv ennen tarjoamista.
     

Jaa tämä sivu