Hae Anna&Ellit-sivustolta

Paistetut perunat

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä Mausteet?, 26.08.2005.

  1. Mausteet? Vierailija


    Mitä mausteita laitatte paistettuihin perunoihin? Entä paistatteko keitettyjä vai raakoja perunoita?
     
  2. Marsa Vierailija

    Riippuu vähän, mitä niistä aion.
    Lohkoperunat yleensä niin, että ensin esikeitän lohkoja ja paistan vasta sitten joko pannulla tai uunissa.
    Tai sitten väri paistinpannusta ja loppukypsennys uunissa.
    Viipaleperunat raakana.

    Vaihtelee kovasti (vähän mielen mikaan).

    Suola, mustapippuri, valkosipuli, paprikajauhe, grillimauste, ranskanperunamauste....

     
  3. Kysymys Vierailija

    Mikä ihmeen mauste on ranskanperunamauste eli mitä se sisältää???
     
  4. kokki Vierailija

    Kaupasta saapi ihan oikeeta perunamaustetta 1 kg pahvipurkissa, mutta on kallista, hyvä maksaa. Isoista ruokakaupoista.
     
  5. san Vierailija

    Ranskanperunamaustetta myydään ihan normaaleissa maustepusseissakin. Sisältää suolaa, aromivahvennetta, sipulijauhetta, paprikaa yms.

     
  6. so Vierailija

    Itse ostin Primamausteelta 250g pussi/ 2.90€ (8.76kg)
    Hyvää ja riitoisaa.
    ""Sisältää: suola 43%, sipuli, paprika, valkosipuli, rypälesokeri, kurkuma. Arominvahventeena E 621. Ranskanperunamauste on yleismauste, joka on sopii ranskanperunoiden lisäksi myös muille perunaruuille ja pakastevihanneksille.""
     
  7. liselotte Vierailija

    Uunissa paistan sekä lohkoperunat että perunaviipaleet raakoina, maustan öljyyn sekoitettuna paprikalla, mustapippurilla ja suolalla. Kierittelen perunat tässä öljytilkassa tai sivelen pullasudilla.

    Keitetyt perunat paistan pannulla pyttipannun tapaan.
     
  8. uppo Vierailija

    Harvoin tulee tehtyä paistettuja perunoita, vaikka hyviähän ne kyllä ovat. Paistan keitettyjä perunoita, ja laitan mukaan aina vähän sipulisilppua. Mausteina on ainakin paprika, cayanne ja suola/yrttisuola.
     
  9. a Vierailija

    Mä laitan oliiviöljyä, pihvimaustetta (sisältää pippureita, valkosipulia ja joitain yrttejä) ja chilijauhoa. Perunat esikypsennettyjä kuorellisia pakasteviipaleperunoita.
     
  10. Niina Vierailija

    Marsallahan tuli kaikki
     
  11. Mandala Vierailija

    Paistinperunoita teen yleensä jäljelle jääneistä keitetyistä perunoista. Joukkoon tulee pehmitettyä sipulia, suolaa, pippuria, valkosipulia ja jauhettua rosmariinia.
     
  12. giga Vierailija

    Teen monesti lohkoperunoita uunissa. Raaoista perunoista siis. Laitan astiaan öljyä ja sekaan jotain maustetta, missä perunat kierilttelen. Yleensä mausteena on cajunmaustetta tai grillimaustetta tai cayennepippuria+chiliä. Syön niitä yleensä valkosipulisen kermaviilidipin kanssa. Tooosi herkkua:).
     
  13. Lilja Vierailija

    Siis mitä tarkoitat paistetuilla perunoilla? En paista perunoita muuten kuin teen pyttipannua.
     
  14. Karina Vierailija

    Mä käsitän paistetuilla perunoilla tähteeks jääneitä keitettyjä perunoita, jotka paistan voissa ja maustan suolalla, mustapippurilla, sipulisuolalla ja paprikajauheella, välillä lisään myös valkosipulisuolaa.
     
  15. risut Vierailija

    Meillä paistettuja perunoita tehdään sekä että:
    perinteisesti kypsistä perunoita, paistetaan voissa, mausteeksi aromisuolaa, paprikajauhetta, valkosipulijauhetta tms.

    mutta myös raaka-peruna-versio:

    Tikku/risuperunat
    raaka peruna suikaloidaan (ihan tikuiksi)
    paistetaan voissa
    maustetaan (paprikajauhe, mustapippuri)
    aivan paistamisen lopussa perunasuikaleiden päälle laitetaan vielä aurajuustonokareita, niin että ehättävät juuri sulaa ennen tarjoamista.

    Elikkä täältäpäin ääni molempiin......
     
  16. karoliina Vierailija

    Hei
    Mausteena käytän suolaa ja yrttimausteita, (valkosipulia).
    En koskaan käytä valmiita maustesekoituksia aromivahventeiden takia. E621:stä tupataan joka paikkaan.


    Teen tähteeksi jääneistä keitetyistä perunoista pyttipannua.
    Pyttipannuun kannattaa valkosipuli leikata siivuiksi sillä puristimella tulee valkosipulista kitkerämmän makuista.

    Lohkoperunat valmistan niin että pesen hyvin perunat lohkon ne kuoripäällisinä ja kiehautan muutaman minuutin. Valutan siivilässä ja levitän uunipannulle. Sekoitan oliiviöljyyn valkosipulia ja rakuunaa. sivelen tämän perunoiden päälle ja paistetan uunissa kunnes perunat saavat hiukan väriä.

    Valkosipuliperunat paistettuna raaoista perunoista ovat mielestäni parhaita. Vaatii hiukan pitemmän valmistusajan.
     
  17. Vinkki Vierailija

    Hyvä tapa käyttää valkosipulia on raastaa kynnet puristamisen sijaan. Ei tule niin ""karvasta"", jos tiedätte tämän murresanan.
     
  18. Marja Vierailija

    Olen yrittänyt raastaa, mutta kun tuli ylimääräistä kynttä mukaan, niin lopetin ;). Nykyisin silppuan veitsellä eikä siitäkään tule karvasta.
     
  19. paistettu peruna Vierailija

    perinteisesti ripaus suolaa ja mustapippuria myllystä, jos on tarpeen paistetuille perunoille.
     
  20. Vinkki Vierailija

    Veitsellä heinontaminen on hyvä tapa, itse tosin en tahdo saada riittävän hienoa. Varmaan vika taidoissa ei keinossa.
     

Jaa tämä sivu