Pannukakkurulla

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä kokeilija, 18.01.2006.

  1. kokeilija Vierailija

    Hei ellit.

    Nyt tekisi mieli tehdä iltapalalle jotakin erilaista, suolaista hyvää. Mieleeni tulikin erilaiset pannukakku- ja munakasrullat. Vaan resepti uupuu. Olisiko teillä semmoisia? Mitä täytteeseen olette laittaneet?

    Oletteko tehneet koskaan esim. rahkavoitaikinasta suolaista ""rullaa"", vähän niin kuin kääretortun tapaan?

    Odottelen innolla vastauksianne.. :)
     
  2. mm Vierailija

    Täytetty pannukakkurulla

    Ainekset:

    (noin 10 annosta)

    Pohja:
    3 dl vehnäjauhoja
    1 tl suolaa
    6 dl maitoa
    3 munaa
    3 rkl öljyä

    Täyte:
    yhteensä 400 g täytettä,kuten

    haudutettuja kasviksia
    sienimuhennosta
    tonnikalaa
    katkarapuja
    keittokinkkua
    kaikkiin täytteisiin sopii lisäksi raejuusto

    Valmistusohje:

    * vispilöi jauhot maidon joukkoon,anna jauhojen turvota puolisen tuntia

    * lisää muut aineet ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle

    * kypsennä uunissa +200 °C:ssa noin 30 minuuttia

    * kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä hiukan

    * levitä täyteaineet pohjan päälle ja kääri pannukakkulevy rullaksi kääretortun tapaan

    Nosta rulla uunipannulle tai uuninkestävälle tarjoiluvadille ja kuumenna ennen tarjoilua.

    Lisää halutessasi pinnalle juustoraastetta.
     
  3. tELLU Vierailija

    Porotäytteinen munakasrulla

    n. 40 viipaletta

    Pohja
    75 g Valio voita
    1 dl vehnäjauhoja
    3 dl Valio kevytmaitoa
    1 prk (70 g) tomaattipyrettä
    4 keltuaista
    4 valkuaista
    1/2 tl suolaa
    1/2 tl leivinjauhetta

    Täyte
    1 pak (100 g) viipaloitua poron kylmäsavupaistia
    1 pieni (1 1/2 dl) paprika kuutioina
    1 prk (200 g) Hovi kevyt paprika-chili -tuorejuustoa
    1 prk (120 g) Valio smetanaa
    1 dl hienonnettua persiljaa
    1/2 rkl sitruunamehua
    1/2 tl sitruunapippuria

    Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Ota kattila pois levyltä ja lisää maito hyvin sekoittaen. Kypsennä vielä 2 - 3 min koko ajan sekoittaen. Lisää tomaattipyre, anna jäähtyä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita joukkoon keltuaiset, suola ja leivinjauhe. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 180 asteessa n.18 min tai kunnes pohja on kypsä. Kumoa pohja leivinpaperille ja irrota päältä leivinpaperi.

    Hienonna savuporo monitoimikoneella tai leikkaa veitsellä hyvin hienoksi. Leikkaa paprika aivan pieniksi paloiksi. Yhdistä täytteen aineet.

    Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Levitä täyte niille tasaisesti. Kääri levyt pitkiltä sivuilta rulliksi kääretortun tapaan. Kiedo rullat leivinpaperiin ja alumiinifolioon. Anna vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön. Leikkaa rullista n. sentin paksuisia viipaleita. Laita tarjolle esim. buffet- tai kahvipöytään tai tarjoa alkupalana. Koristele vati halutessasi kirsikkatomaateilla ja salaatinlehdillä.

    VINKKI
    Voit pakastaa rullat. Sulata jääkaapissa ja leikkaa terävällä veitsellä viipaleiksi ennen tarjoilua.



    Tuossa nyt yksi hyvä Valiolta.

    Useimmiten teen kuitenkin pinaattimunakasrullan, jonka täytän kylmäsavulohi-purjo-tilli-ranskankermatäytteellä.


     
  4. T Vierailija

    Me vaihdellaan täytettä mielen mukaan, eilen esim. tehtiin täyte johon tuli kinkkusuikaleita, herne-maissi-paprika -sekoitus, sipulia, tomaattia, creme bonjour (sipulisekoitus) sekä mausteita (mm. mustapippuri, paprika, grillaus- ja yleismauste). Kokeile rohkeasti erilaisia ihan oman mielen ja mielikuvituksen mukaan!
     
  5. tt Vierailija

    Kokeiltu ja hyväksi havaittu

    Pannukakkurulla

    kasvisruoka (lakto-ovo-vegetaarinen)
    (6 annosta)
    Valmistusaika: yli 60 min
    Vaikeusaste: helppo

    Taikina:
    5,5 dl vehnäjauhoja
    1 tl suolaa
    10 dl maitoa
    30 g Flora Leivontamargariinia
    4 kpl kananmunaa

    Täyte:
    200 g Herkkusieniä
    2 kpl sipulia
    2 rkl Bertolli Classico -oliiviöljyä
    0,5 tl suolaa
    0,5 tl pippurisekoitusta
    1 tl basilikaa
    1 tl oreganoa
    250 g suikaloituja kasviksia
    2,5 dl Flora Ruokaa
    100 g sinihomejuustoa


    Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Lisää maito, sulatettu rasva ja kananmunat sekoittaen. Anna taikinan turvota hetken aikaa. Peitä uunipannu voidellulla leivinpaperilla ja kaada pannukakkutaikina uunipannulle. Paista 250 °C:n lämpötilassa ensimmäiset 15 minuuttia. Laske sitten lämpötila 200 °C:een ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia. Kumoa kypsä pannari voidellun leivinpaperin päälle. Viipaloi herkkusienet ja kuutioi sipulit. Ruskista sienet ja sipulit öljyssä paistinpannulla. Lisää seokseen suola, pippurisekoitus, basilika, oregano, kasvissuikaleet (pakaste) ja Flora Ruoka. Hauduta seosta kunnes se on hieman sakeutunut. Levitä täyte pannukakun päälle ja ripottele murennettu sinihomejuusto täytteen päälle. Kääri pannukakku rullalle leivinpaperin avulla. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

     
  6. suosikki Vierailija

    Perunakääretorttu on hyvää. Täytteeksi kinkkua ja aurajuustoa. On Pirkka-lehdessä ollut ohje.
     
  7. Sanna Vierailija

    Voitko laittaa tuon perunakääretortun ohjeen tänne. KIITOS!
     
  8. Myy Vierailija

    Perunakääretorttu paprikatäytteellä



    6 (600 g) isoa jauhoista perunaa
    2 kananmunaa
    1/2-1 tl suolaa
    mustapippuria

    Täyte:
    1 pieni punasipuli
    0,5 punainen paprika
    n. 15 basilikan lehteä
    muutama oliivi
    100 g fetajuustoa
    n. 100 g maustamatonta tuorejuustoa

    Kuori perunat ja raasta ne hienoksi. Sekoita perunaraaste, munat, suola ja pippuri.
    Kaada seos voidellun leivinpaperin päälle. Levitä perunaraaste ohueksi, noin 35 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 - 25 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna paprika, basilika ja oliivit. Murenna feta. Yhdistä kaikki täytteen aineet tuorejuustoon.
    Levitä täyte perunalevyn päälle ja kääri levy rullalle. Tarjoile liha- tai kalaruokien lisäkkeenä tai sellaisenaan salaatin kanssa.

    Vinkki: Käärön voi myös valmistaa etukäteen ja säilyttää jääkaapissa kelmuun
    tai folioon käärittynä, jolloin se vetäytyy kauniisti muotoonsa, tiiviiksi rullaksi.
    Lämmitä ennen tarjoilua 225 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia niin, että käärön pinta saa kauniin värin.


    Perunakääretorttu
    6 isoa (600 g) jauhoista perunaa
    2 munaa
    3/4 tl suolaa
    ripaus mustapippuria
    Täyte
    1 rs (150 g) vuohenmaitojuustoa (Chavroux)
    100 g maustamatonta tuorejuustoa
    1/2 dl hienonettua persiljaa

    Kuori perunat ja raasta ne hienoksi. Sekoita perunaraaste, munat, suola ja pippuri. Kaada seos juoksevalla margariinilla voidellun leivinpaperin päälle. Levitä perunaraaste ohueksi, noin 35 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 20 - 25 minuuttia, kunnes pohja on saanut hieman väriä.
    Sekoita juustot tasaiseksi seokseksi ja levitä täyte perunalevyn päälle. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Kääri rullalle ja kiedo torttu folioon, jotta se pysyy lämpimänä. Leikkaa annospaloiksi juuri ennen tarjoilua. Perunakääretortun voi kuumentaa uudelleen mikrossa tai uunissa.
     
  9. mukaellen Vierailija

    tuota edellistä teen kinkku-aurajuustotäytteellä, eli näin:

    6 (600 g) isoa jauhoista perunaa
    2 kananmunaa
    1/2-1 tl suolaa
    mustapippuria

    Kuori perunat ja raasta ne hienoksi. Sekoita perunaraaste, munat, suola ja pippuri.
    Kaada seos voidellun leivinpaperin päälle. Levitä perunaraaste ohueksi, noin 35 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.

    Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 5 minuuttia. Ota pois uunista ja lisää puolet kinkkusuikalerasiasta ja puolet aurajuustopaketista murentaen levylle. Paista vielä 20 min. Rullaa levy paperin avulla ja anna hetken vetäytyä.

    Teen aina 2 rullaa samalla kertaa, joten loput em. täytteistä seuraavaan levyyn.
     
  10. mari Vierailija

    MTV3:n Ruokalassa tehtiin tällä viikolla muistaakseni munakasrulla. Ohje löytyy varmaan Ruokalan nettisivuilta
     

Jaa tämä sivu