Paras broileri marinadisi

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä Grilli-iita, 16.08.2006.

  1. Grilli-iita Vierailija

    Kaipailen tosi herkullista, mieluiten yrttejä sisältää marinadi broilerille. Grillaamme rintafileitä ja lisukkeena on salaattia ja grillikasviksia.
     
  2. Pia Vierailija

    En grillaa mutta laitan uunissa ja marinadi on seuraavanlainen:
    oliiviöljyä, hiukan aceto balsamicoa, yrttimaustetta (tuoretta mutta kuivattua... eli ei mistään purkista), valkosipulia.
    Annetaan olla marinadissa muutamia tunteja, joskus jopa yön yli. mitään määrämitallista reseptiä en osaa antaa koska tottuneena ruoanlaittajana teen silmämääräisesti.
     
  3. Myrmeli Vierailija

    Jogurttia, sitruunaa, suolaa, mustapippuria. Ja mieluiten yön yli. Mureuttaa broilerin kivasti.
     
  4. Maija Vierailija

    Myrmelille: rintafileet eivät tarvi mureutusta, siitä ap kyseli.
     
  5. Tara1

    liittynyt:
    21.06.2006
    Viestejä:
    278
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä grillausmarinadi syntyy öljystä, valkosipulista, timjamista, rosmariinistä ja suolasta. Myös jogurttimarinadi (maustamattomaan jogurttiin mausteeksi esim. valkosipulia, curritahnaa ja yrttejä) on hyvä, mutta silloin broilerinpalat saavat marinoitua mielellään yön yli.
     
  6. Siru Vierailija

    Jos grillaa, ei jogurttimarinadi oikein hyvää ole, sottaa vaan koko grillin.
     
  7. Myrmeli Vierailija

    Onko tämä yleinen totuus vaiko Maijan mielipide? Nautin kaiken syömäni liharuuan mieluiten mureana.
     
  8. Mirkkunen Vierailija

    Kyllä se yleinen totuus on.
     
  9. Myrmeli Vierailija

    Ai, no sittenpä lakkaan äkkiä käyttämästä lempimarinadiani. Kiitos, että pelastit minut enemmiltä erheiltä!

    Jogurttimarinadi broilerin rintafileille löytyy useammastakin keittokirjasta, samoin monen ravintolan listalta. Grilliä marinadi ei sottaa, kun sen pyyhkii broilerista ennen grillausta. Sama homma useimpien muidenkin marinadien kanssa, ellei halua polttaa niitä kiinni lihanpintaan.
     
  10. Tuula Vierailija


    Se, joka sanoo ettei rintafile tarvi mureutusta, ei ole taatusti koskaan kokeillut jogurttimarinadia. Vaikkei tarvitsisikaan mitään mureutusta, jogurtti tekee broilerista todella pehmeän ja aivan ihanan makuisen..

    Minä olen oppinut marinoimaan broilerin myös jogurtilla ja opin olen saanut työpaikkani keittiömestarilta. Ja hyvä tulee! Yön yli fileet siihen tai ainakin muutamaksi tunniksi, sitten liika kastike/marinadi pyyhitään keittiöpaperilla pois.

     
  11. chicken Vierailija

    Kuulostaa aivan ihanalta, tuota täytyy kokeilla! Millä muulla tavoin teette broileria kuin grillissä?
     
  12. angloelli Vierailija

    Tassa yksi minun suosikeistani, jonka poimin lehdesta muutama vuosi sitten

    1-2 valkosipulin kyntta murskattuna
    noin 1 tl raastettua inkivaaria
    1 vihrea chilli pilkottuna
    1 rkl korianterin lehtia hienonnettuna
    1 tl kurkumaa
    1 3/4 dl piimaa tai jugurttia
    hieman suolaa ja mustapippuria

    Kaikki aineet vain sekaisin ja annetaan maustua yon yli.

    Yleensa olen kayttanyt tata marinadia broilerivartaisiin, mutta miksei se kavisi kokonaisiin rintaleikkeisiinkin
     
  13. liselotte m

    liittynyt:
    26.06.2006
    Viestejä:
    335
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siideribroileria , Ruskista broilerin rintaleikkeet kevyesti öljyssä ja mausta suolalla ja lempimausteillasi. Lisää puolimakeaa siideriä ja keitä n 30 min kunnes broileri on kypsää. Lisää kermaa ja sinihomejuustoa murusina, anna kiehahtaa ilman kantta kunnes juusto on sulanut.
    4:lle leikkeelle n 3 dl siideriä, 1 dl kevytkermaa ja 100 g sinihomejuustoa
     
  14. Ilona Vierailija

    Kiireesä marinoin kanafondissa. :)
     
  15. tt Vierailija

    Itämaisten makujen ystävälle: Jogurttia, silputtua sipulia ja tandooritahnaa (Rajahin punainen on aika tujua, keltainen currytahna taas melko mietoa).
     
  16. höh Vierailija

    Kerma-addiktille voi sopia liselotten ohje, mutta itse en millään ymmärrä mitä kerma tuossa tekee. Siideri-aurajuustoyhdistelmä voi ollakin maukas.
    Tosin ei ole marinadi.
     
  17. Vilma Vierailija

    marinadissa ei mielestäni kermaa kaivat, en osaa kuvietlla miksi sitä pitäisi olla, sama koskee jogurttia.
    Oliiviöljyä, sitruunaa, yrttimausteita, ripaus aceto balsamicoa, siinäpä paras perusta.
     
  18. Tessa Vierailija

    Kyllä broilerin rintafileetkin kaipaa marinadia. Mistähän moinen käsite voi olla peräisin. Hyvä marinadi antaa myös tasaisen maun, muutenhan maku tuppaa jäämään vaan pinnalle.
     
  19. tellu Vierailija

    Hitsi, kun en nyt tarkalleen muista, mutta sain hiljattain huippuohjeen, jossa broilerin rintafilee täytettiin chevrellä ja basilikalla ja marinoitiin, mutta ainakin balsamicoa, öljyä ja mangochutneytä siinä oli. Ja jotain muuta, mutta en nyt heti muista.
    Yritän katsoa ohjetta kotoa, jos haluat.
     

Jaa tämä sivu