Possun sisäfile

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä Mhr, 29.09.2005.

  1. Mhr Vierailija

    Meillä on pakastimessa n. 600-grammaisia pintamaustettuja porsaan sisäfilepötkylöitä. Olen ensimmäistä kertaa pappia kyydissä sisäfileen kanssa ja toivoisinkin nyt jotain meheviä (ei grilli-)reseptejä, kastikkeet ja muut lisuke-ehdotukset ovat myös tervetulleita!
     
  2. Marsa Vierailija

    Viipaloi ja ruskista palat. Mausta suolalla ja paprikajauheella.
    Sulata ruokakerman joukkoon paketti Mustapekka-juustoa.
    Viipaloi purkki säilykepersikoita.

    Lado viipaleet uunivuokaan, pinnalle päärynäviipaleet ja päälle kastike.
    Uunissa 175 asteessa n. 25-30 min.

    Lisäksi vaikka Hasselbackan perunat, aurakasvisgratiini ja vihreä salaatti.
     
  3. J Vierailija

    Mihin ne säilykepersikat laitetaan, jos uunivuokaan laitetan päärynäviipaleita. Tehdäänkö persikoista sitten jälkkäri ja jos tehdään niin minkälainen?
     
  4. Jippii! Vierailija

    Tuli virhe, siis säilykepäärynöitä kaiken kakkiaan.

    Pääsithän näpäyttämään, kiitos!
    Ja anteeksi!
     
  5. HYvä J! Vierailija

    Sulla sitten lyö usein tyhjää. Onko pääkoppaas tarkistettu viime aikoina?
     
  6. Alba Vierailija

    Marsa, olisiko sulla vielä ohjetta tuohon aurakasvisgratiiniin?
     
  7. liselotte Vierailija

    Olen tehnyt possun sisäfileestä pihvejä myös näin.

    Sisäfileestä leikataan n 4-5 cm palaset, nuijitaan kevyesti kämmenellä pihvin muotoon.
    Kääri jokaisen pihvin ympärille amerikanpekoniviipale.
    Voit kiinnittää tikula, mutta minä olen saanut viipaleen pysymään ilmankin, on niin ohut. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
    Paista pannulla pihveihin kaunis väri muutama minuutti molemmin puolin. Jatka kypsentämistä 200 asteessa uunivuossa n 10 minuuttia.

    Lisukkeeksi; Kuori omenoita ja lohkoa ne.
    Sulata pannulla hiukan voita ja lisää sokeria. Anna sokerin sulaa ja lisää omenalohkot, paista kypsiksi, ei muhennokseksi kuitenkaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

    Tarjoa vielä pihvien lisänä perunasosetta.
     
  8. Kko Vierailija

    Voisitko laittaa tuon Aurakasvisgratiinin ohjeen!

    Kiitos etukäteen!
     
  9. kirsi Vierailija

    Mitä tarkoitat pintamaustetulla?
     
  10. varma Vierailija

    Hoitoonpääsy ei toimi, siitä johtuu eteti voi tehdä tarkistuksia. Jonoa on...hoitotakuu ei toimi joka kunnassa.
     
  11. Anu Vierailija

    No ei siihen mitään ohjetta tarvi, senhän säveltää itse kun kuulee ruoan nimen.
     
  12. J Vierailija

    Pintamaustettu on marinoinnin vastakohta eli mausteet hierottu/laitettu pinnalle = pintamaustettu.
     
  13. Marsa Vierailija

    Aura-kasvisgratiini

    4-6 :lle

    2 pss kruunuvihanneksia ( tai vastaava määrä tuoreita = about: 2 parsakaalia ja 1 reilu kukkakaali kukintoina, 5-6 porkkanaa reiluina viipaleina).

    Laita kasvikset voideltuun vuokaan ja kuumenna mikrossa täydellä teholla n. 10 min.
    Jos käytät tuoreita, kypsennä niitä höyryssä, kunnes lähes kypsiä. Laita nämäkin vuokaan.

    Tee valkokastike. (Rasvaa, vehnäjauhoja ja maitoa).
    Mausta vähällä suolalla ja ripauksella jauhettua muskottia ja rouhittua mustapippuria.
    Sulata kastikkeeseen reilu ½ pakettia (maun mukaan) Auraa (tai 1 pss murua, mutta minusta pala on paremman makuista).

    Kaada kastike vihannesten päälle ja gratinoi uunissa 200 asteessa, kunnes pinta alkaa saada ruskeita pilkkuja = n. vartin verran.
     
  14. Anulle Vierailija

    Jos jollakin on antaa valmis, hyväksi koettu ohje, en viitsisi kyllä umpimähkään alkaa säveltäjäksi.
    Tässä kohdin soittelen mieluiten valmiista nuoteista...
     
  15. mari Vierailija

    Niin, pakko olla resepti niillä jotka eivät osaa muuten laittaa ruokaa. Itse en kuulu niihin surkimuksiin, onneksi.
     
  16. HyvääRuokaaAina Vierailija

    Miten niin resepteistä laittava olisi surkimus?

    Itse sävelläln useimmiten omasta päästä, joskus on kolme keittokirjaa rinnakkain ja pari lehdestä repäistyä ohjetta samasta ruoasta ja sävellän niiden mukaan ""oman sovitukseni"". Ja kun teen jotain uutta: noudatan lähes kirjaimelliseti ohjeita.

    Ruoanlaiton tulee olla mukavaa: toisille se tarkoittaa luovaa kokeilua, toisille toisen luovuuden hyödyntämistä reseptejä lukien.
     
  17. Ei voi muuta sanoa, että tämä J on harvinaisen näppärä ja huumorintajuinen kaveri. Jos persikat ja päärynät riittävät sekoittamaan pienen pään näin pahasti -edes leikisti, mitä mahtaakaan aikuisten oikeesti käydä suurempien epätietoisuuksien kohdatessa.
     
  18. mar Vierailija

    Onpa täällä miellyttäviä keskustelijoita!
    Tässä yksi lisää resepteineen:

    600 gr possun sisäfilettä, joka on siis jo pintamaustettu
    2 omenaa (vihreää)
    2 sipulia
    brandya tai makeata viiniä
    oliiviöljyä
    Ruskista fileet öljyssä joka puolelta kauniin ruskeiksi. Poista kattilasta.
    Paistele samassa öljyssä sipuli- ja omenakuutiot n. 5-10 min.
    Laita possu takaisin kattilaan ja kaada viiniä tai brandya päälle. Viiniä voit rauhassa lorauttaa lasillisen, mutta brandya voimakasmakuisena korkeintaan puoli ja loput vettä.
    Anna kiehua hiljaisella tulella ilman kantta n. parisenkymmenta minuuttia.
     
  19. mar Vierailija

    Löytyipä kaikkien papereiden joukosta pari hieman erikoisempaakin:

    1.
    2 sisäfileetä
    300 gr viinirypäleitä
    1-2 purjosipulia
    8 vihreää parsaa
    lihalientä
    tilkka sherryä
    Maizenaa
    vettä
    oliiviöljyä
    suolaa, pippuria

    Paista fileet kauniin ruskeiksi öljyssä, mutta niiden ei pidä tulla läpikypsiksi. Poista kattilasta.
    Paloittele purjot sekä parsat ja pyörittele niitä hetken samassa öljyssä.
    Kaada joukkoon lihaliemi ja sherry. Kiehauta ja lisää viinirypäleet. Jatka keittoa 10-15 min.
    Leikkaa possufileet paksuhkoiksi viipaleiksi ja aseta ne kastikkeeseen.
    Sekoita Maizena tilkkaseen kylmää vettä ja kaada joukkoon sekoittaen koko ajan.

    2.
    2 possunsisäfileetä
    300 gr hedelmiä: ananasta, päärynää...
    2 banaania
    2 valkosipulinkynttä
    30 gr voita
    korppujauhoja
    oliiviöljyä

    Leikkaa valmiiksi maustetut sisäfileet viipaleiksi. Kierittele korppujauhoissa ja paista pannulla öljyssä, johon olet lisännyt makua antamaan kaksi kokonaista valkosipulinkynttä.
    Sulata voi kattilassa ja kypsytä hiljaisella tulella viipaloidut banaanit ja hetken kuluttua ananas- ja päärynäpalaset. muutaman minuutin ajan.
    Tarjoile lihaviipaleet hedelmien kera.
     
  20. jeps Vierailija

    asiahan olisi ollut aivan eri jos joku muu olisi näpäyttänyt kirjoitusvirheestä kuin J. silloin se olisi tod näk ollut vain hauskaa hahahhahahhaaa. kasvakaa aikuisiksi.
     
  21. Syvä viisto viilto fileen läpi,täytät vuohen juustolla,sidot narulla fileen kiinni,ruskistat ja jos maustamaton file,pippuria ja suolaa päälle ja uuniin miedolle lämmölle..Uunist pois ja kiedot folioon ja annat levätä et nesteet tasaantuu..! Lisukkeita ois waix olut kastike ja skånelaiset potut..Ja kasvis puolta vois edustaa ihan siideri etikka kasviksia..
     
  22. aivan Vierailija

    samaa mieltä jeps:n kanssa, kasvakaa aikuisiksi ja suvaitsevaisemmiksi.
     

Jaa tämä sivu