Ruusukaali

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä Anna, 31.10.2005.

  1. Anna Vierailija

    Mitä voisin tehdä ruusukaaleista ? Kiitos etukäteen ohjeista !
     
  2. up Vierailija

  3. ??? Vierailija

    keitä niitä.
     
  4. Kokkeilja Vierailija

    Ja jos jollain on sellainen ruusukaaliresepti, josta jopa ruusukaalin vihaaja 99% varmuudella pitää, niin ottaisin sellaisen mielelläni kokeiltavaksi! :)
     
  5. Ville Vierailija

    Ei niistä mitään tarvi tehdä. Niitä voi syödä ihan sellaisenaan. Rapeita ja hyviä.
     
  6. Marjaana Vierailija

    Jos on pakko tarjota kaalia vieroksuvalle ko. ruoka-ainetta, niin suorittelen seuraavia:

    - pitkä kypsennysaika eri tilassa kuin missä on tarkoitus ruokailla (moni inhoaa kaalin tuoksua)

    - kerma- tai lihaliemi

    - meirami
     
  7. Joku Vierailija

    Salaatin sekaan puolikkaina tai neljänneksinä. Mitä kypsemmäksi (mikä tahansa) kaali on keitetty, sitä enemmän sitä inhoan. Raakana useimmat kaalit ovat suorastaan hyviä.
     
  8. Peppi Vierailija

    En pidä ylikeitetyistä vihanneksista, joten ruusukaalit teen seuraavasti:

    Pistän ne pieneen kippoon, maustan ne suolalla ja pippurilla, hakatulla valkosipulilla ja lorautan hieman oliviiöljyä päälle. Mikroon alle minuutiksi koosta riippuen ja se on siinä.
    Kylminä ne voi myös lisätä salaatteihin.
     
  9. liselotte Vierailija

    RUUSUKAALIPAISTOS n 3-4:lle

    1/2 l paloiteltuja ruusukaalia (neljään osaan)
    vettä ja vajaa tl suolaa, kiehauta ruusukaalet vedessä muutama minuutti ja valuta.
    2 perunaa raastetaan karkeaksi raasteeksi
    Lado voideltuun uunivuokaan perunat ja ruusukaali
    Sekoita keskenään
    2 dl maitoa ja 2 munaa ja mausta 1 tl sipulijauheella, 1 tl yrttisuolaa, ripaukset timjamia, rakunaa....
    Kaada maitoseos vuokaan
    Levitä päälle 1 renkaiksi leikattu paprika ja 1 dl
    juustoraastetta.
    Kypsennä 225 asteessa n 40 minuuttia keskitasossa.


     
  10. Mandala Vierailija

    Minä teen ruusukaalin jo vuosikaudet näin:

    Tarvitset:
    1/2 kg ruusukaalia
    1 rkl voita
    1 dl vihanneslientä
    1,5 dl kevytkermaa
    suolaa, jauhettua muskottipähkinää
    1 sipuli
    2 siivua keittokinkkua

    Poista ruusukaalien uloimmat lehdet ja lyhennä hieman kaalien kantaa. Sulata ruokalusikallisen verran voita kattilan pohjalla, pyörittele hetki ruusukaaleja siinä, mutta älä ruskista. Lisää neste. Lisää rippu suolaa ja rippu jauhettua muskottipähkinää. Pehmitä eri pannussa hakattu sipuli ja pari siivua pieneksi silputtua keittokinkkua. Kippaa nämä ruusukaalin joukkoon. Anna hiljakseen muhia n. 16-18 min. Itselleni maistuu pelkkä kaalikin, mutta mieheni tykkää sipulista ja keittokinkun paloista kaalin kyydissä.
     

Jaa tämä sivu