Hae Anna&Ellit-sivustolta

Silli

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä Laura, 15.09.2006.

  1. Laura Vierailija

    Mitä silli-reseptejä teillä on? Laittakaa parhaat ohjeenne tänne, kiitos!! :)
     
  2. tuli Vierailija

    Silliä, ranskankermaa, keitettyä munaa, sipulia, tilliä... kaikki pilkotaan ja lämmitetään ja mössö laitetaan uuniperunan täytteeksi. On sitten hyvä brunssi esim vappu-aamuna.
     
  3. Laura Vierailija

    Kiitos tuli, hyvä vinkki tuokin. Tarkennan kuitenkin vielä, että tarkoitan ihan kokonaisesta sillistä tehtäviä ruokia. Paistatteko niitä pannulla, uunissa, lisukkeet jne.?
     
  4. Maria Vierailija

    Meillä ei tarjota silliä, sen suolaisuuden takia. Kerää nestettä kehoon. Jaa, kokonaisesta sillistä... mistä niitä saa? Sillinsukuinen kala on on se mm. Portugalissa grillataan, nyt vain en muista kalan nimeä kun niitäkään ei täällä pahemmin saa. Ovat ihania grillatuina, käviskö sillille grillaus?
     
  5. Maria Vierailija

    jatkan kun muisti palasi eli sardiineja tarkoitan, grilalttuina hyviä. Eikö ole samansukuinen kala ?
     
  6. Laura Vierailija

    Ainakin näyttävät samannäköisiltä kuin sardiinit, olisivatko vähän isompia?
     
  7. tuli Vierailija

    Ai jaa, en ole kuullut kokonaisena tehtävän esim silakoiden tyyliin. Googletinkin, mutten tullut hullua hurskaammaksi. Tässä kuitenkin linkki silliresepteihin, ole hyvä ja hauskaa viikonloppua kaikille!

    http://www.boyfood.fi/kaikkireseptit.php3
     
  8. Laura Vierailija

    tuli - Kiitos linkistä! Ihania ohjeita, varmaan niistä jotain keksin!

    Hyvää viinkonloppua itsellesikin! :)
     
  9. mar

    liittynyt:
    24.07.2006
    Viestejä:
    228
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samansukuisia ovat, mutta ero on maantieteellinen. Meillä täällä eteläisemmässä Euroopassa ei sillejä ole, mutta sardiineja kylläkin (uiskentelevat kuulemma 12º-24º vedessä).
    Yleisin tapa sardiinien valmistukseen taitaa olla avotulella grillaus. Sisällä paistaessa tuoksu tuntuu muutaman km säteellä!
    Mutta voi niitä myös kieritellä jauhoissa ja paistaa silakoiden tavoin.
    Silleistä kun aloitit kirjoituksesi niin minulle tuli mieleen "Vorschmak", jonka traditio kertoo olleen yksi Mannerheimin lempiruoista.
    Risto ja Ritva Lehmusoksan kirjasta "Keisarillisen Pietarin keittiö" poimin tämän todella erikoisen ohjeen:
    3 suolasilliä
    syvä lautasellinen paistintähteitä
    2 rkl smetanaa
    2-2 1/2 dl paistin kastiketta
    kupillinen lihalientä
    3 sipulia
    1 rkl voita
    6 pippuria
    3 munaa
    1/2 rkl korppujauhoja
    Liota suolasillejä yön yli maidossa.
    Perkaa ja fileoi ne.
    Ruskista kasarissa voi ja kypsennä siinä silputut sipulit.
    Lisää smetana, paistikastike, lihaliemi, pippurit sekä aivan hienoksi hakatut sillifileet ja paistintähteet.
    Hauduta pitkään miedolla lämmöllä, mieluummin koko päivän.
    Sekoita joukkoon vatkatut munat ja laita seos voideltuun uunivuokaan.
    Ripottele pinnalle korppujauhoja ja kypsennä kunnes korppujauho on kullanruskea.
    Tarjoa smetanan kanssa.
     
  10. Laura Vierailija

    Miten kauan niitä grillataan, ei varmaan kauaa? Mistä tietää että ne ovat valmiita? En ole koskaan valmistanut silliä, mutta kaupan kalatiskillä asioidessani huomasin ne ja kovasti tekisi mieli jotain tehdä. Tuo grillaus on varmaan hyvä ajatus, jos kerran paistaminen tuoksuu monen km säteellä...! :)
     
  11. mar

    liittynyt:
    24.07.2006
    Viestejä:
    228
    Saadut tykkäykset:
    0
    No en ole sillejä paistanut enkä grillannut, silakoita ja sardiineja vaan, mutta kala kypsyy yleensä nopeasti.
    Tarkkaa aikaakaan en osaa kertoa, mutta miten olisi tämä vanha niksi; Ota pyrstöstä sormilla kiinni ja vetäise kevyesti, ja jos se irtoaa niin kala on kypsä.
     
  12. Laura Vierailija

  13. Nötte Vierailija

    Piti vielä lisäämäni... Ruotsissa kyllä tehdään paistettua silliä ihan lounaaksikin. Toki fisu pitää liottaa,jota liika suola saadaan pois (jos tuoretta fisua ei ole, siis Suomessa ei kait ole!)'Paneroidaan' tai korppujauhotetaan ja paistetaan vaikka pannulla. Hyvä näin!
     
  14. asteri

    liittynyt:
    25.06.2006
    Viestejä:
    2 396
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suomessakaan ei tosiaan saa tuoretta silliä, se jää kai ikuisiksi ajoiksi kokeilematta. Vorschmak on herkkua, mutta Lehmusoksien ohjeessa on aika paljon silliä, varsinkin kun ei oikein tiedä paljonko on syvä lautasellinen paistintähteitä. Syviä lautasia on niin erilaisia.
     
  15. Tää on herkkua Vierailija

    Kolmen sipulin silli

    8 annosta
    2 väsuolaista sillifileetä
    2 punasipulia
    1 dl hienonnettua ruohosipulia
    3 valkosipulin kynttä
    1 prk (120 g) Valio smetanaa
    2 rkl sitruunamehua
    1 tl sokeria
    1 rkl maustepippuria murskattuna
    2 rkl sinappia

    Leikkaa sillifileet pieniksi kuutioiksi. Hienonna puna-, ruoho- ja valkosipuli. Sekoita sillin joukkoon. Yhdistä smetanaan loput ainekset ja kaada sillikuutioille. Sekoita. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ja tarjoa uusien, keitettyjen perunoiden kanssa.


     
  16. Anu Vierailija

    Tottakait ei käytetä suolattua vaan tuoretta...
     
  17. Lotta Vierailija

    Uusi silli ihan sellaisenaan viipaloituna, sipulin ja varsien kanssa + uudet perunat ja voi.

    Sillifileetä viipaloituna, oliiviöljyä, maustepippuria (kokonaisena karkeaksi rouhittuna), marinoitumaan vaikka yön yli. Tuoretta tilliä tarjoiluun.
     

Jaa tämä sivu