Hae Anna&Ellit-sivustolta

Uunilohi - terveellistä ja tosihyvää

Viestiketju osiossa 'Omat ruokaohjeet' , käynnistäjänä kokkimestari., 25.07.2007.

  1. kokkimestari. Vierailija

    Tämä ilman mitään kermoja tai juustoja tai rasvoja,ja todella hyvää! Lohi on rasvainen kala, ei tarvitse mitään lisärasvausta..

    Eli

    lohta
    suolaa
    sitruunamehua
    tilliä

    Laitat lohen uunipellille leivinpaperin päälle, tee sellainen "kuppi" jotta mehu ei leviäisi kalan ympäriltä pitkin peltiä. Laita kalan päälle mehu, sitten suolaa+tilliä haluamasi määrä. Uuniin tunniksi 175 asteeseen, ja valmista tulee. Suolan käytön opit kokemuksenmukaan, aloita varovasisesti.
     
  2. kyllä vain Vierailija

    Olet ihan oikeassa, lohi ei todellakaan tarvitse peitokseen kermoja ja vastaavia. Tuo tunnin paistoaika tuntuu kuitenkin hiukan pitkältä, itse pidän normaalisti 20 - 30 minuuttia.
     
  3. ?? Vierailija

    Paistoaika riippuu kalan koosta. Ap:n ohjeesta ei selviä, onko hänellä kokonainen lohi vai file. Kokonaiselle tunti voi olla aika sopiva paistoaika, fileelle riittää alle puoli tuntia.

    Muuten olen samaa mieltä - maukas, rasvainen lohi ei paljon kaipaa ylimääräistä.
     
  4. Juu sorry! Vierailija

    Olet oikeassa ??, reagoinpa liian nopeasti, minä ajattelin pelkästään filettä!
     
  5. ?? Vierailija

    Niinpä me useimmat ;) En minä ainakaan ole kokonaista kalaa paistanut vuosiin. Fileestäkin riittää pienelle perheelle hyvin.
     
  6. Aioli

    liittynyt:
    18.11.2006
    Viestejä:
    1 360
    Saadut tykkäykset:
    0
    Lohi ei tosiaan välttämättä kaipaa lisää rasvaa, mutta kyllä lohi smetana-hunaja-suolakurkku-kastikkeella tai sesamöljyllä on vaan hyvää sekin. Erityisesti merilohi.
     
  7. ap. Vierailija

    Olen todennyt tuon tunnin olevan paras aika paksuhkolle FILEELLE, joku 500 g palalle.
     
  8. ap vielä Vierailija

    Miten te muuten, te jotkut, saatte 1/2 tunnissa sen köntin kypsäksi, tai sitten on tosi pieni pala? Mulla todella tuo 500-600 g pala.
     
  9. ?? Vierailija

    Kyllä minun uunissani puolen kilon file paistuu puolessa tunnissa. Eihän puolikiloinen kovin iso ole. Mutta asteitakin laitan yleensä 200 - ehkä ero tulee siitä.
     
  10. Marsaliin Vierailija

    Lohi on hyvää jos se aitoa merilohta eikä kasvatettua ja lääkittyä. Oletin aiemmin että norjalainen lohi on merilohta, mutta sekin on kasvatettua. En osta enää lohta.
     
  11. ?? Vierailija

    Kurjahan se, että se on kasvatettua. Minä kuitenkin pidän lohesta sen verran paljon, että kaikesta huolimatta syön sitä - jopa kirjolohta.

    Eettiset näkökohdat on fiksua ottaa huomioon, mutta kaikessa ei siihen pysty. Pidän myös broilerista (syön vähän punaista lihaa) enkä mielelläni söisi tehotuotettua, mutta kun sitä luomua ei Suomesta saa. Joku muukin tuntui sitä jossain ketjussa kaipaavan.
     
  12. Satumarja Vierailija

    Lohenkasvatuksessa, tai siinä, ettei kasvatettu lohi maistu, ei oel kyse etiikasta vaan siitä että kasvatet lohet saavat elinaikanaan aikamoisen määrän antibiootttia... siitä syystä ei se kala maistu. Sehän on "keinokalaa"..., merilohi on ok, samoin siika, kuha jne.
     
  13. eräs kala Vierailija

    Pyh ja pah, kyllä se smetana- tai aurajuustokermakuorrute paremmalta maistuu kuin pelkkä lohi. Rasvaton on hyvää - my arse. Onneksi rasva on terveellistä ;)
     
  14. Marsaliin Vierailija

    Merilohta saa aika harvoin ja kasvatettu ei oikein innosta. Olin juuri Brysselissä ja ravintolassa sain lohta joka oli höyrykypsytetty, ilman mitään kermoja, kasviksia lisäkkeenä. Kala oli kiinteätä ja lohen maku erottui. Hyvää!Joudun ottamaan aina laktoosittoman ja gluteenittoman version, muilla seurueen jäsenillä oli pikkasen poikkeava vesrio lohesta.
     
  15. nirsoparsa Vierailija

    Monenlaista on tullut kokeiltua. Mielestäni smetanaa pitää kyytipoikana olla. Esimerkiksi tältä keskustelupalstalta löytämäni linkki löytää aika hyviä ohjeita:
    http://www.makuhaku.fi/
     
  16. hyyh Vierailija

    Miksi se uunilohi pitää aina paistaa rutikuivaksi kokkareeksi tunnin paistoajalla sellaisenaan? Kalan pilaamista sellainen, maistuu valjulle puurolle.
     
  17. MariK3 Vierailija

    On kummallista, että Suomessa etenkin lohikalat pilataan kypsentämällä niitä liian pitkään. Itse suosin ranskalaistyylistä kypsyysastetta, joka tuo lohen oman maun esiin.
     
  18. lohen ystävä Vierailija

    Noin miekii teen. ja on hyvää. Juuri parasta aikaa on lautasella reseptisi mukaan tehtynä.

     
  19. annima1 Vierailija

    Laita uunipellille leivinpaperi. Laita lohifile siihen. Mausta suolalla sekä sitruunapippurilla.
    Lisäksi laita pellille perunalohkoja, jotka maustat: paprikajauheella.
    paista 200¤c uunissa 35 minuuttia. Tarjoile valkokastikkeen sekä punajuuriviipaleiden kera.
     
  20. Kirschberry

    liittynyt:
    31.08.2008
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä ei ole uunilohi, mutta uudessa Glorian ruokalehdessä on ihana Aurajuustolla täytetty savustettu lohi -ohje. Isoon lohifileeseen tehdään viiltoja ja sinne Aura-viipaleita ja sitten savustetaan. Taatusti täytyy olla hyvää. En ole vielä tehnyt, kun minulla ei ole kaupungissa mahdollisuutta savustaa enkä ole ehtinyt maalle.

    Varmaan toimisi samoin myös uunissa?
     
  21. roza Vierailija

    Laittakaapa lohifile foliopaperille, kaatakaa pullosta thaimaalaista makea-tulista kastiketta päälle (en muista kastikkeen nimeä), sulkekaa folio ja paistakaa noin 200 asteisessa uunissa kypsäksi, noin puoli tuntia riippuen kalan paksuudesta.

    Ai niin, suolaa tietty pitää laittaa, ainakin minä laitan. Helppoa ja hyvää.
     
  22. Tiuhtixx Vierailija


    Norjalainen lohi siis oli hyvää niin kauan, kunnes kuulit sen olevan kasvatettua? Eli maussa ei oikeasti ole mitään eroa?
     
  23. ReetuPetteri Vierailija

    Minä tykkään tehdä maalla lohta paistamalla lohipalat muurikassa rapeapintaisiksi. Mausteeksi ei tarvitse kuin ripaus suolaa. Laitan muurikkaan pienen nokareen voita ja lorauksen rypsiöljyä ja siinä paistelen lohipaloja. Nam! Samalla menetelmällä paistettiin viikonloppuna isoja ahvenenkörrejä. Nam-nam!
     
  24. Jx

    liittynyt:
    03.07.2006
    Viestejä:
    20 678
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kamalampaa en tiedä kuin rasvainen lohikala rasvassa paistettuna.
     
  25. Kamalaa Vierailija

    Miten sinä valmistat lohen, Jx?
     

Jaa tämä sivu