Viikon ruokalista

Viestiketju osiossa 'Keittiössä' , käynnistäjänä Milla, 12.09.2005.

  1. Milla Vierailija

    sama vanha aihe, mutta olisi kiva kuulla mitä olette aikoneet laittaa tällä viikolla ruuaksi, jos vaikka saisin itse vinkkejä.... KIITOS!
     
  2. riina Vierailija

    Hei,
    minustakin olisi kiva,jos edes muutamat ihmiset vaivautuisivat laittamaan tänne omia ""ruokalistojaan"",sieltä olisi sitten niin kiva poimia ideoita omaankin arkeen.

    Tässä yhteydessä voisi myös kysyä,kuinka yleistä nykyään on,että ihmiset suunnittelevat arkiruokiaan etukäteen ja käyttävät siinä samalla kauppa-/ostoslistoja?

    meillä kolmen hengen taloudessa on huomattu,että etukäteen suunnittelemalla säästää huomattavasti rahaa ja toisaalta vaivaakin,kun kerralla pohtii vaikka 2 viikon ruuat valmiiksi.tietysti matkan varrelle osuu poikkeuksiakin,joten ei meillä ainakaan niin orjallisesti noudateta joka päivä sitä listaa,mutta pääsääntöisesti kuitenkin.

    tänä aamuna juuri listasin 2 viikolle ruuat ja tältä näyttäisi ainakin tämä viikko:

    MA:tonnikala-makaronilaatikko
    TI:lihamureke aurajuusto täytteellä ja perunat
    KE:uunikalaa (seistä) ja riisiä
    TO:broilerpihvit ja riisiä
    PE:lihamakaronilaatikko
    LA:uunilenkki ja muusi
    SU:lihapullia,kastiketta ja perunoita/muusia

    ensi viikko ei vielä ole täysin selvillä,joten ideoita kehiin KIITOS!:)
     
  3. X Vierailija

    Tuli viikonloppuna syötyä molempina päivinä ihan kunnon ateria, niin nyt ei vähään aikaan tarvitse mitään suurempaa.
    Tänään syön varmaankin ihan vaan leipää ja teetä. Huomenna on luultavasti mannapuuropäivä. Sen pidemmälle en ole vielä ajatellutkaan.
     
  4. ode Vierailija

    Meillä tänään jauhelihakeittoa pannaria. Tiistaina lohikiusausta, keskiviikkona makkarakastiketta ja torstaina chili con carnea. Perjantaista en vielä tiedä.

    Peruskotiruokaa,hyvää, edullista, nopeasti valmistuvaa, sellaisia ovat meidän arkipäivien ruuat.
     
  5. J Vierailija

    Teetkö todellakin jokaiselle päivälle eri ruuan?

    Eikö kukaan minua lukuunottamatta tee ruokaa vähintään 2 päivksi kerrallaan?
     
  6. ulkoelli Vierailija

    Ostan kolmen päivän ruoat kerrallaan, normaalisti tuoretta kalaa kyseiseksi päiväksi, sitten possua; kyljyksiä tai fileetä, broileri- tai kalkkunafileitä tai lammasta, joskus broilerin tai vasikan maksaa, mitä mieleen juolahtaa. Lisukkeiksi hiukan tuoretta pastaa ja jotain vihannesta. Normaalisti kiehautettua broccolia, tai ryöpättyä porkkana/kesäkurpitsaraastetta, kuullotettua sipulia jne.tai esikeitettyjä linssejä tai papuja.

    Näistä tulee pikaruokaa. Kala on nopeasti paistettu, samoin liha. Pasta kiehahtaa, niin se on kypsää, samoin broccoli, jos palat ovat pieniä, raasteista puhumattakaan.
    Illalla syödään sitten loput salaatin kanssa, jos jotain jää. Normaalisti ei jää ja silloin tehdään joku piiras vaikka tomaatista ja vuohenjuustosta salaatin kanssa. Tai syödään pelkkää juustoa ja salaattia tuoreen leivän kanssa, tai munakasta salaatin kanssa.

    Nämä valmistuvat noin 15 minuutissa, maks. puolessa tunnissa. Viikonloppuna jos on enemmän aikaa, tehdään sitten jotakin monimutkaisempaa. Joka tapauksessa silloin kun tulee vieraita, suunnitellaan menu paremmin ja tarkemmin ja nähdään enemmän vaivaa.
     
  7. Marsa Vierailija

    Ostan aina viikon ruuat kerralla. Tai siis sen verran erilaisia tarvikkeita, että niistä syntyy ruokaa viikoksi.
    Tänään syömme kinkkukiusausta ja huomenna perunamuusia lihapullakastikkeen kera.
    Ruokalistaan meillä vaikuttaa aina lasten kouluruokalista, joka onneksi löytyy netistä.

    Mutta - tällä viikolla minun ei tarvitse huolehtia ruuasta kuin maanantaina ja tiistaina, koska olen työmatkalla keskiviikosta perjantaihin. Ihanaa, että mies huolehtii loppuviikosta!
     
  8. riitta Vierailija

    Meillä tämän viikon ruokia:

    Kesäkeitto (lisäksi pakasteseitä mukaan)
    Broilerin rintafileitä aasialaisittain
    Pyttipannu
    Verimakkarat + muusi
    Pinaattilättyjä + muusi

    Viikonloppuna tortilloita ja possunpihvit valkosipulikermaperunoilla
     
  9. ode Vierailija

    J,
    aika moni tekee jokaiselle päivälle eri ruuan. Ensinnäkin, itse en edes tykkää syödä samaa ruokaa kahtena päivänä peräkkäin, mutta suurin syy on se, että minulla on kuusihenkinen perhe.

    Jo yhden aterian valmistaminen 2 aikuiselle ja 4 teini-ikäiselle on jo aikamoinen operaatio. Vaikkapa ihan perusmakaroonilaatikkoa menee kaksi isoa vuokaa kerralla...
     
  10. J Vierailija

    Jokainen tietysti tavallaan. 2 hengen taloudessa itse en ainakaan viitsisi jokaiselle päivälle uutta ruokaa laittaa, kun yhden päivän satsi olisi kuitenkin niin pieni, etten niin vähää osaisi edes laittaa. Monet keitto ja laatikkoruuat ainakin tulee laitettua vähintään tuo 2 päivän satsi. Isoissa perheissä ei ehkä samalla tavalla onnistu, kun pienemmissä.
     
  11. Eila Vierailija

    Ei todellakaan, monta päivää samaa ruokaa, ei kiitos. Kun ei edes tarvi laittaa ruokaa kotona joka päivä, onneksi.
     
  12. J Vierailija

    Tiesittekö, että tulee taloudellisemmaksi pienissä ja pienehköissä perheissä laittaa isompi satsi ruokaa yhdellä kertaa?
     
  13. sinkku Vierailija

    MA
    sunnuntaista lihamureketta, hörytettyjä kasviksia

    TI
    pakastimesta nakkikeittoa, raejuustoa

    KE
    juustopaprikamunakas

    TO
    pinaattilättyjä jauhelihakastikkeella

    PE
    jauhelihakastiketta ja riisiä, keitettyjä porkkanoita

    LA
    kalakeittoa, loput pakastimeen kerta-annoksina

    SU
    kaalikääryleitä ja muusia, mustikkarahkaa
     
  14. xyz Vierailija

    En suunnittele viikon ruokalistoja ja kauppareissuja etukäteen, emmekä syö samoja ruokia peräkkäisinä päivinä. Ainoastaan kalkkunanfilee on sellainen josta tulee kahden päivän ruoka, ensin paistan sen kokonaisena ja seuraavana päivänä teen jämästä pastakastikkeen.

    Teen nopeita ja helppoja arkiruokia, jauheliha-makkara-broileri- kinkku-kalalinjalla. Kaupasta tuon parin päivän ruuat kerralla, sillä periaatteella että jauhelihan valmistan samana päivänä, seuraavaksi jotain muuta.

     
  15. Terttu Vierailija

    Kyllä meidänkin 2 hengen taloudessa tehdään ruokaa siten, että molemmat syö siitä kaksi kertaa ja yleensä vielä peräkkäisinä päivinä. Eikä kumpaakaan haittaa yhtään syödä samaa ruoka kahtena päivänä peräkkäin.

    Minä en ainakaan viikolla jaksa joka päivä töiden jälkeen alkaa tekemään ruokaa. Jos töissä on syönyt lämpimän ruuan (joko ollut edellisen päivän ruokaa eväänä tai käynyt lounasravintolassa), niin illaksi riittää esim. pari leipää, jugurtti/hedelmä/kiisseli ja iso mukillinen teetä. Viikonloppuisin ruokaan panostetaan sitten enemmän.
     
  16. Kotikokki Vierailija

    Ma kanavihanneskeitto + leipää
    Ti lihamureketta, parsakaalia, perunoita ja salaattia
    Ke kaalikääryleet (itsetehdyt) puolukkah. eestin salaattia
    To kaalikääryleet, perunat porkkanaraaste
    Pe kylmäsavulohi, perunat, kermaviilikastike, kreikk.salaatti
    La Kinkku-herkkusieni kastiketta + nauhamakaronia, salaatti
    Su Porsaanfile grillattuna, perunat, kukkakaalipaistos, salaattia ja kanttarellikastike

    Salaatti = erilaisia salaatteja
     
  17. angloelli Vierailija

    Meillakin (4 henkea) on joka paiva eri ruokaa. Edellisen paivan ruuasta jaa korkeitaan lounaaksi yksi annos. Jos tiedan, etta mies on seuraavana paivana pitkaan toissa niin teen suuremman annoksen ja syomme sitten lasten kanssa. Suunnitelmallisuutta harrastan sikali, etta esim eilen meilla oli uunissa kokonaisena paistettua kanaa. Paistoin samalla kaksi kanaa ja toinen menee tanaan pitta leipien kanssa. Myos jauhelihakastiketta menee ensin pastan kanssa ja seuraavana paivana pizzaan.

    Meidan taman viikon ruokalista nayttaa talta

    ma: pitta leipia, kanaa, salaattia ja hummusta
    ti: jauheliha-perunalaatikkoa
    ke: kanacurrya
    to: uunikalaa
    pe: kanaa tomaatti-oliivikastikkeessa ja pastaa

    lauantaina varmaankin grillaamme, jos saa sallii ja sunnuntaina menemme appiukon synttareille.
     
  18. Hmm Vierailija

    Aikas paljon kanaa teidan taloudessa..?
     
  19. Tarhapöllö Vierailija

    Viikolla asustamme kahdestaan ja ruokaa tulee laitettua ja kaupassa käytyä vaihtelevasti. Teen ruokaa aina useammaksi päiväksi, aina emme kuitenkaan syö samaa ruokaa peräkkäisinä päivinä vaan pakastan loput. Meillä kaikki riippuu työvuoroista, toinen saattaa syödä kotona, toinen työpaikalla jne.

    Ruokalistaa mietin etukäteen ja en käytä kauppalappua:( Tiedän että säästäisi paljon paremmalla suunnittelulla. Tässä suunnitelma tälle viikolle:

    Ma Jos miehellä nälkä hän lämmittää eilistä broilerivokkia. Ise söin töissä joten syön vain leipää.

    Ti Kalakeitto

    Ke Kalakeiton jämät töihin mukaan, mies syö töissä

    To riisipuuro ja mustikkakeitto

    Pe Lihapullat ja muusi (nuoriso tulee kotiin ja toive on aina lihapullia)

    La,Su ei tietoa, lapset usein kokkaavat myös.
     
  20. Mimma Vierailija

    Meillä esim. viikonloppuna tehdään ruokaa niin, että lauantain ruokaa syödään maanantaina ja sunnuntain ruokaa tiistaina, ei siis peräkkäisinä päivinä. En kyllä joka päivä laittaisi uutta ruokaa, tulee paljon edullisemmaksikin tehdä enemmän kerralla. Keskiviikkona ja torstaina sitten joku keitto tai puuro. Perjantai on kalapäivä.
     
  21. angloelli Vierailija

    Kieltamatta kaytamme paljon kanaa, mutta se on suosikkini (terveelista, edullista ja lisaksi sopii monelaisiin ruokiin - eksoottisiin ja ""perinteisiin""). Kalasta tykkaan myos, mutta koska perheessa on kala-allergikko niin sita tulee kaytettya vahemman.
     
  22. riina Vierailija

    itse olen ainakin tällä hetkellä lapsen kanssa kotona hoitovapaalla,joten aikaa on siis ruuan laittoon,ihan päivittäinkin.
    ja kyllä miksi joka päivä uutta ruokaa.no siksi,että sitä yhtä ja samaa ruokaa tulee kuitenkin syötyä kaksi annosta (valmistuspvänä perhe yhdessä ja seuraavana mies töissä ja minä lapsen kanssa kotona).
    syömme siis 2 lämmintä ateriaa päivässä,enkä todellakaan söisi esim.4krt samaa soosia,jos kerran on mahdollisuus kokkailla päivittäin.sitä paitsi harvoja päiviä lukuunottamatta pidän ruuan laitosta.
    ja edullisuudesta sen verran,että teen muutenkin niin tavallisia,edullisia ja hyvänmakuista kotiruokaa,että eipä siinä paljoa ole säästelemisiä,vaikka teenkin muutaman annoksen vähemmän.
     
  23. riina Vierailija

    ja tulipa taas hirmuisesti noita painovirhe paholaisia,anteeksi!tosin jokainen varmasti ymmärsi mitä olin kertomassa :)
     
  24. liselotte Vierailija

    Hyödynnän usein viikonloppuna tehtyjä ruokia, niitä tulee
    valmistettua runsaasti määrältään. Niin tänäänkin.

    Söimme loput pekonilin käärityt possun sisäfilepihvit, juures-
    perunasoseen ja vihreää salaattia ja kahvit muffinssien kera

    Tiistaina:
    tomaatti-mozzarella-salaatti + paahtoleipää
    pasta carbonara , pekonia jäi pastaan lauantailta
    Hedelmäsalaattia

    Keskiviikko:
    kesäsalaatti + jogurttikastike
    Gratinoitu turskafilee + keitetty riisi
    Bulgarian jogurttia pakastemustikoiden kera

    Torstai:
    Raastekeitto
    Lämpimät juustovoileivät (voileipägrillistä)
    Kauramuru-appelsiinijäätelöä

    Perjantai:
    Katkarapusalaatti
    Jauhelihamurekepihvit + herkkusienikastike
    keitetyt perunat
    Jälkkärinä
    Mango-papaija -maitojuustosalaatti

    Ja viikonlopuksi meille on tulossa vieraita, joten mietin viikonloppumenuun vielä tarkemmin.
     
  25. mamma Vierailija

    Tänään tein pitkästä aikaa perunamuusia ja makkarakastiketta. Maistuipa hyvältä.
    Huomenna on kalapäivä, mitä kalaa, on arvoitus.
    Vispipuuro puolukoista jälkiruuaksi.

    Kaalilaatikko tai kaalikääryleet ovat myös suunnitteilla.
    Pastaruoka jossain välissä pakollinen.
    Loppuviikosta jokin liharuoka, ehkä fariinipossunkyljykset tai pihvit.


    Ettekö muuten hyödynnä pakastinta ruuanlaitossa. Mitä siellä pidätte? Jos uskallatte panna sinne tuoretta lihaa, leipää jne, miksi ette valmista ruokaa?
    Minäkin teen isoja annoksia usein, esim keittoja. Emme syö niitä peräkkäisinä päivinä vaan kiireisinä päivinä kun ei ehdi kokkaamaan.
     

Jaa tämä sivu